Taylor Momsen's vampyrlook - Hot or Not

"Taylor Momsen fortsätter att chockera och dök i veckan upp på The Roxy i Hollywood i en ännu mer uppseendeväckande sminkning och outfit än vanligt.

Skådespelerskan och numera även sångerskan fanns på plats tillsammans med sitt band The Pretty Reckless för att vara värdar för lanseringen av gympaskorna Tokidoki x Onitsuka Tiger Collaboration.

Själv bar dock Taylor sina skyhöga lackstövlar med platåklack och spännen, och matchade vampyrmakeupen med kortkorta shorts och mönstrade stay-ups."


Vad tycker ni om Taylor Momsen's vampyrlook som hon hade på sig häromdagen?

HOT or NOT?!

    

2010-10-30 @ 09:25:00 Permalink * KÄNDISAR * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Darin - Lovekiller

Jag tycker Darins låt "Lovekiller"  är UNDERBAR och videon är lika bra den. Jag har alltid gillat Darin men på senare år har han växt väldigt mycket som artist och jag tycker numera att han är grym. Både som artist och låtskrivare.

Hans nyaste skiva är riktigt, riktigt BRA!Vad tycker ni om Darins nya video?

2010-10-29 @ 09:33:54 Permalink * MUSIK * Kommentarer (2) Trackbacks ()


Vill ha denna underbara klänning från Haléns

Denna superfina klänning från halens.se skulle jag vilja ha. Jag är inte så mycket för just ros-mönster, men klänningen i sig är helt underbar. Jag ÄLSKAR 60-talsstuket... Fyrkantig halsringning och helt lagom längd.

699
:- kostar den!

 

2010-10-28 @ 21:41:31 Permalink * SKOR, KLÄDER & ACCESSOARER * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Besök hos barnmorskan idag

Är hemma igen... =0) Och idag var jag hos barnmorskan igen och mätte lite.

* Blodtryck: 124/80.

* SF-mått (livmoderns mått): 26 cm. Ligger fortfarande mitt på kurvan.

* Hjärtljud på bebis: 155 slag i minuten.
2010-10-28 @ 13:51:41 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vecka 28

Kroppen:

Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet:

Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter, och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Egna anteckningar:

Kände av foglossning igår vill jag lova när jag gick på stan med en tung ryggsäck och en ganska tung handväska. Gick som en gammal tant, haha.

Jag är på dag 191 av 280. (68,2%).

2010-10-26 @ 19:23:06 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sambon fortfarande sjuk... =0(

Älsklingen är fortfarande magsjuk, så jag får snällt stanna kvar i Västerås till på lördag när jag ska till syrran & co i Örebro.

Hade varit nice att få komma hem några dagar, träffa älsklingen, hämta nya kläder, o.s.v.

Men näe...Är barnvakt nu iaf till kompisens 3-åriga dotter. Är för första gången i huset som de ska bo i (hennes killes föräldrahem).
De är i konserthuset och lyssnar/ser på John Cleese. Hade varit skoj att gå på... =0)
2010-10-20 @ 20:37:13 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (1) Trackbacks ()


GRAVIDITETSLISTA

Jag fick reda på att jag var gravid: 11 maj 2010 (tog sedan 6 tester till, SEN kunde jag verkligen tro på det, haha)

Såhär fick jag reda på det:
Genom ett gravtest jag tog hemma

Detta gjorde jag efter att jag fått beskedet: Blev fundersam och tänkte att det kan väl inte stämma efter flera år av många, många negativa tester. (Förutom då de positiva tester jag fick i augusti 2008 innan mitt missfall)

Jag tror det kommer att bli: Flicka

Det här undviker jag att äta och dricka: Det som man ska undvika, samt sånt jag är allergisk mot 

Lukter som jag inte klarade av i början: Det var väldigt många olika... Mådde ju väldigt illa under ca 3,5-4 månader samt spydde massor under ca 3 månader, så de flesta lukter var PAIN.

Följande små egenheter har jag fått: Vet inte

Första gången det rörde sig i magen: Oj, bra fråga. Jag kände ju det där "bubblet" typ i vecka 15 kanske.

Första gången det började sparka ordentligt: Minns inte, men i typ mitten/slutet av augusti tror jag...

Såhär kändes de första sparkarna: Läskiga, coola, häftiga, obehagliga... Det var en konstig upplevelse jag aldrig haft förut, haha.

Musik jag spelar för bebisen i magen: Jag lyssnar på så himla mycket blandat... Pop, hårdrock, schlager, rock, disco/dansmusik, r&b, o.s.v.

Magen började synas: Omöjligt att svara på då jag var överviktig innan och hade en del mage.

Såhär kände jag vid ultraljudet: Det var en oerhört cool upplevelse. Jag var väldigt lycklig och glad. Äntligen kändes det verkligt att någon faktiskt bor i magen, haha. =0)

Första gången jag fick höra barnets hjärtljud kändes det: Kul, men i första hand skönt att hjärtljuden var väldigt bra. (Har bara fått höra dem en gång än så länge... Men det blir igen den 29/10.)

De första mammakläderna var: Mina mammajeans

Mina favoritmammakläder: Än så länge har jag bara ett par mamma-jeans som jag använder en del när jag är hemifrån.
2010-10-19 @ 11:01:24 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (2) Trackbacks ()


Bortrest igen...

Jag har varit hos mina föräldrar i VÄSTERÅS sedan i lördags...

Tänkte åka hem idag men imorse fick jag ett sms från sambon att han varit på toan 12 ggr och hade jätteont i magen. Det är TREDJE gången han är magsjuk på 1,5 månad. =0(
Är det normalt att man är magsjuk så ofta? Undrar egentligen hur mycket det går på hans jobb... Det måste ju bara gå runt runt. Men magsjuka har man ju överlag inte så ofta...

Usch stackarn... =0/

LÖRDAGS så var min lillebror och pappa snälla och körde hem lite grejjer till mig som jag skulle ha från morfars lägenhet. Sedan åkte jag med dem när de skulle tillbaka till Västerås. Vi åt mat här, och sedan var jag med mina föräldrar ute i stugan och donade. Var skönt att vara ute några timmar, men ganska kallt när solen försvann.

Sedan åkte vi förbi Lidl en sväng innan vi kom hem hit strax efter kl. 18. På kvällen såg vi mest på tv och så.

SÖNDAGS (igår) så tog vi det lugnt på dan. Mamma var ute på området då det var städdag. Syrran hade kommit på lördagen och på söndagen så kom hennes man och deras två barn. Killen på 3½ år var sjuk och hade feber så han sov ett par timmar. Men lillskruttan som är 14 månader (idag) var det FULL RULLE på. Hon var på PRECIS allt, haha. Jag var ute ett tag med henne på tomten och vi lekte med löven. Sen skickade jag in henne när hon var hungrig och jag hjälpte sedan pappa med att kratta löv och dona lite ute.

När de åkte hem sen på tidiga kvällen så såg jag på "Bingolotto" med mamma. Sen när det var slut så såg jag på filmen "Svindlande affärer" från 80-talet med bl.a. Janne "Loffe" Carlsson och den danska sångerskan Sanne Salomonsen. Den var rolig. =0)
2010-10-18 @ 21:32:31 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vecka 27

Kroppen: 

Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet:

Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och 1 kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.
Barnet är ca 30 cm långt från huvud till fötter.

Egna anteckningar:

Jag är på dag 183 av 280. (65,4%).

2010-10-18 @ 12:07:40 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Mindre än 100 dagar kvar... =0D

Weee, nu är det under 100 dagar kvar av min graviditet... *glad*

Jag hoppas sista 3 månaderna går fort. Inte fööör fort, då vi självklart måste få ordning här hemma, men annars kan tiden gå fort. =0)

Det viktigaste är att röja bort en hel del saker, flytta om lite möbler. Samt få hit spjälsängen från kompisen, det måste nog ske inom snar framtid då man ju aldrig kan veta vad som händer... Bebis kan ju få för sig att titta ut nästa vecka... Men det hoppas vi då inte. INTE före NYÅR, tack. =0P
2010-10-16 @ 12:55:54 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (2) Trackbacks ()


Minnah ute ur IDOL =0(

Tycker by the way att det var rätt person (SASSA) som åkte ut förra veckan!
"Idolerna hyllade sina egna idoler. Juryn hyllade Geir Rönning. Och publiken, den lät bli att hylla Minnah Karlsson. Hon fick nämligen minst tittarröster och fick lämna ”Idol 2010” efter kvällens fredagsfinal.

 — Det är klart att jag är jätteledsen, men det här är spelet och nu var det min tur, säger Minnah till Starlounge efter sändningen.

Minnah tog sitt uttåg ur tävlingen med behärskning och var samlad och fokuserad när hon mötte pressen.

— Jag tror att det var låten, eller jag antar att det var min sånginsats som inte räckte till.

Hon berättar för Starlounge att hon kände på sig att hon det skulle sluta illa i kväll, och hon har även en föraning om att de kvarvarande tjejerna i tävlingen kommer att bryta killarnas dominans.

— Jag tror att det vänder av sig själv. Jag hade magkänslan idag att jag skulle åka ut. Nu har jag magkänslan om att det i alla fall står en kille i duellen nästa gång.

Juryn hade annars både ris och ros att dela ut i form av sina omdömen till artisterna i veckofinalen. Temat var ”Min idol” och Geir Rönning fick säsongens första stående ovation för rockklassikern ”Rosanna” av Toto. Olle Hedberg fick hård kritik för låtvalet ”Från och med du” av Oskar Linnros och Daniel Norberg svajade rejält i tolkningen av Andreas Johnsons ”Glorious”.

Alice Hagenbrandt och Minnah Karlsson var två artister som klarade sig från den värsta kritiken, även om Andreas Carlsson tippade att de båda tjejerna med de starka piporna skulle ”hänga löst”. Och domare Carlsson hade koll i kväll. Alice och Minnah gick inte hem hos tittarna och fick göra upp igen. Först Alice med Kelly Clarksons ”Breakaway” och sedan Minnah med Donkeyboys ”Ambitions”.

Efter den andra tittaromröstningen stod det klart att Minnah skulle få tacka för sig och ta ett tårfyllt farväl av sina vänner – de nio kvarvarande artisterna.

Härnäst väntar en oviss framtid för 21-åringen från Hallstavik.

— Antingen får jag hålla på med musik som jag vill. Eller så får jag gå tillbaka till Ica, säger hon.

Men i morgon väntar i alla fall ett kärt återseende på hemmaplan.

— Jag har saknat familjen och lugnet som man har bara i vardagsrummet. Och min katt som bara ligger och spinner."


Måste säga att jag blev INTE glad igårkväll när MINNAH åkte ut. JÄVLA folk att rösta värdelöst. *arg* Jag tycker att han Daniel hade kunnat åka istället t.ex. Minnah var en av mina favoriter och det är tråkigt att folk inte förstod bättre hur bra hon faktiskt ÄR!

Vad tycker NI? Var det RÄTT person som åkte ut igår?!2010-10-16 @ 10:01:06 Permalink * TV * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Britney Spears slitna hår

Britney Spears har alla pengar i världen ändå har hon slitet hår med synliga utväxta extensions.

Vad tycker ni, är det snyggt att gå runt så här?

Jag undrar personligen vad människan tänker egentligen då det ofta är att man ser bilder när hennes hårextensions syns. INTE snyggt Britney, INTE snyggt!

   

2010-10-16 @ 09:47:17 Permalink * KÄNDISAR * Kommentarer (2) Trackbacks ()


Ashlee Simpsons nya frilla - Hiss/Diss

Det långa mörka svallet är ett minne blott – Ashlee Simpson har istället skaffat sig en blond pixiefrisyr.

Pete Wentz
avslöjade frugans nya frilla i början av veckan då han lade upp ett kort på Ashlee tillsammans med sonen Bronx med ett tillhörande meddelande:

— Hela familjen på väg ut. Söt frisyr mamma!

Det råder ingen tvekan om att Ashlee nu matchar sonens blonda lockar.


Tycker du att det vågade frisyrbytet är en HISS eller DISS?


Jag tycker det är HISS. Jag gillar kortare, rockiga frisyrer. =0)


För bara några dagar sedan hade hon långt brunt hår:


Nya korta blonda frisyren:
   

2010-10-16 @ 09:40:15 Permalink * KÄNDISAR * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Premiär - FÖRSTA magbilden =0)

Då en del har velat se magbilder tidigare så slänger jag väl in första nu... ;0)

Tjockismagen i vecka 26


Efter att ha sett vissa andra gravidas magar i ungefär samma vecka, så har jag nog inte så stor mage, hehe.

2010-10-13 @ 21:58:27 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Victoria Beckham genom åren

Januari 1995


Klickbara bilder nedan:

Januari 1996      September 1997    Juni 1999
           

November 2000     September 2001  December 2003
    

Oktober 2004    Oktober 2005        Juni 2006
        

November 2006      Oktober 2007    Februari 2008
   

Juni 2008             Oktober 2008     Januari 2009
  

Maj 2009             September 2009   September 2010
      

September 2010
När tycker NI att hon såg bäst ut gällande frisyr och styling?

2010-10-13 @ 17:26:22 Permalink * KÄNDISAR * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Supersnygg klänning från HALÉNS

Har kikat lite på www.halens.se idag och hittade en underbart söt klänning... *Vill ha*
Priset är 299:-, helt överrenskomligt. Det är bara ett LITET dilemma... Tänk om jag bara hade RÅD med 299:- *ledsen i ögat*

Jag är nog mest inne på den svarta...

Klicka på första bilden för att komma till sidan... ;0)
2010-10-12 @ 22:11:15 Permalink * SKOR, KLÄDER & ACCESSOARER * Kommentarer (2) Trackbacks ()


Slipp ryggproblem med bröstlyft

"En tung byst kan leda till ryggproblem. Många kvinnor upplever också att deras stora behag hänger. Men det finns hjälp.

Vid en bröstförminskning, eller bröstreduktion
som det också kallas, avlägsnas fett, bröstkörtelvävnad och hud för att göra bysten lättare, fastare, mindre och ofta mer estetiskt tilltalande. Skillnader i bröstens storlek kan också jämnas ut vid operationen, precis som vårtgården kan förminskas eller förflyttas.

Ingreppet görs i första hand för att kvinnan ska slippa ryggproblem och kunna ägna sig åt fysisk aktivitet utan att brösten är i vägen. Men ingreppet brukar också ha positiva effekter på bystens utseende. Kvinnor som planerar att skaffa barn avråds ofta från att göra ingreppet. Bröstens form och storlek påverkas av en graviditet och genomgår man en bröstförminskning för att sedan bli gravid, kan det hända att resultatet av operationen inte blir långvarigt. Dessutom kan operationen ge problem med amningen.

Funderar du på att göra en bröstförminskning
, kontakta ditt landsting. Lider du mycket av dina för tunga bröst kan operationen bekostas av landstinget. Annars måste du betala för ingreppet själv och vända dig till en privat klinik.

När du har bestämt dig för var du ska göra operationen, se till att gå igenom dina önskemål noga med din plastikkirurg. Själva operationen brukar ta mellan två och fyra timmar. Efteråt ömmar brösten och känns hårda. Obehagen avtar efter ett par månader, men vissa kvinnor upplever att de får sämre känsel i brösten permanent. Den vanligaste formen av operationsmetod lämnar ett ankarformat ärr som går i en rak linje från bröstvårtan och sedan en linje som går horisontellt i det naturliga vecket under bröstet. Ärret brukar blekna efter ett par år.

Patienten ska undvika att lyfta tunga saker den närmsta tiden
efter ingreppet. Vanligtvis kan man gå tillbaka till jobbet två veckor efter bröstförminskningen."Detta är något jag velat göra i ett antal år... Jag har länge haft en del problem med nacke, axlar och rygg. Och det är ju väldigt påfrestande på kroppen att ha väldigt tung byst. För att inte tala om problemen med att hitta en BRA, välsittande BH. De är inte gratis direkt...
Mina bröst har växt väldigt mycket sista 10 åren när jag gått upp i vikt, och nu när jag är gravid så blir de ännu större. Vilket är det sista jag önskar!

Jag är nyfiken:

* Har DU gjort en bröstförminskning?
* Fick du det bekostat av landstinget eller fick du betala det själv?
* Hur länge hade du ont/kände obehag efter operationen?
* Hur känns det idag, är du nöjd?
2010-10-11 @ 21:32:13 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Patienter ska få sövas in i döden

"När alla andra behandlingsmetoder är uttömda bör patienter kunna få sövas in i döden. Det konstaterar Svenska Läkaresällskapets etiska delegation i sina nya riktlinjer.

Nedsövning får dock bara förekomma när patientens förväntade överlevnad är mycket kort, en till två veckor, och symtomen är näst intill outhärdliga. Avsikten är varken att förkorta eller förlänga dödsprocessen och behandlingen får endast ske efter samråd med patienten eller en nära anhörig och i samråd med läkare som har kompetens inom palliativ medicin (vård i livets slutskede).

Det finns patienter som har så plågsamma symtom, exempelvis outhärdlig smärta och/eller svår andnöd, att de inte kan lindras på annat sätt än genom nedsövning. Den ska vara tillräcklig djup för att patienten ska uppleva sin situation som uthärdlig.

Som läkare är det svårt att avgöra om en döende patient har ångest av fysiska eller psykiska orsaker och i framtiden ska det heller inte spela någon roll. Det är patienten som i första hand ska avgöra om symtomen är outhärdliga."


Jag tycker det är BRA. Om man lider och inte har långt kvar att leva å ska man få möjligheten att kunna välja det. Jag är absolut FÖR aktiv dödshjälp om personen själv önskar det då livet aldrig kommer bli bra igen eller att de inte kommer överleva. Dumt att de bara ska lida en längre tid ifall de kan slippa det!
Vad tycker NI? Tycker ni att man ska kunna få välja denna metod ifall man verkligen lider och inte har så långt kvar att leva?

Berätta vad ni tycker!
2010-10-11 @ 13:50:01 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vecka 26

Kroppen:

Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln.

Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Ditt barn delar dina känslor. Om du är ledsen, trött eller stressad känner barnet av det. Han eller hon reagerar på de stresshormoner som bildas i din kropp. Om du blir rädd för något kommer barnet att reagera på adrenalinet i ditt blod. Men barnet reagerar också på när du känner dig glad, nöjd och älskad. Alla endorfiner flödar genom ditt blod och genom navelsträngen till ditt barn.

Nu har ditt barn tydliga sov- och vakenperioder. Känner du det? Du kanske ser ett mönster. Är barnet vaket samtidigt som du? Eller har du ett litet liv i magen som rumsterar omkring på natten?

Din livmoder känns ungefär 6 cm ovanför naveln.

Barnet:

Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret. 

Hjärnan förändras. Fram tills nu har hjärnan haft en slät yta. Nu bildar hjärnan de karakteristiska fårorna och vecken på ytan för att göra plats för alla nervceller.

Barnet börjar reagera på ljus vid den här tiden. Om man lyser på magen håller barnet upp händerna framför ögonen.

Barnet sover nu i längre sammanhängande perioder. Ibland stämmer barnets sömnmönster överens med ditt.

Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö. Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.

Barnet är ca. 28 cm långt från topp till tå och väger ca. 850-900 gram.

Egna anteckningar:

Jag är på dag 176 av 280. (62,9%). På lördag har jag mindre än 100 dagar kvar, woho. =0)
Jag har gått upp lite mera också.

2010-10-11 @ 09:34:23 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Taylor Momsen från Gossip Girl sjunger

Taylor Momsen som spelar Jenny Humphrey i "Gossip Girl " är även sångerska i ett band. Hon har bra röst och det är coolt att hon sjunger med ganska mörk och vuxen röst. *gillas* 
En akustisk låt där man hör Taylors röst bättre...

2010-10-10 @ 17:36:04 Permalink * MUSIK * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Flicka eller pojke?

Gjorde denna lista för 3 månader sedan, i mitten av juli, och det kan vara kul att uppdatera den nu när jag gått ganska långt i min graviditet. =0)

Pojke i magen

(x) Koppen lyfter du i örat för att dricka
(x) Du har ofta huvudvärk
( ) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
( ) Bebisens hjärtslag är 140 eller färre
( ) Du är sugen på kött och ost
(x) Du har svårt att andas och är ofta snuvig
( ) Du har klart urin
(x) Brösten är olika stora
( ) Brösten har blivit mycket större
( ) Du var knappt illamående i början
( ) Du och din mammas relation är sämre
(x) Pappan går inte upp under graviditeten
( ) På mackan äter du helst kanten
( ) Dina fötter är kallare än vanligt
( ) Du sover med kudden mot norr
( ) Bebisen ligger högt i magen
(x) Håret på dina ben växer ut fortare
( ) Din mage står ut
( ) Magen är klotrund och toppig
( ) Din pigmentrand är stark och markerad
( ) Du visar handryggen när du visar händerna
( ) Ditt hår är tjockt och glansigt
(x) Du sover helst på din vänstra sida
( ) Du känner dig ofta ledsen
( ) Det är synd om dig
(x) Du gick upp lite i början
(x) Tandköttet blöder inte eller bara lite
( ) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion
(x) Bebisen sparkar hårt och ofta
(x) Bebisen har hicka sällan / aldrig
(x) Du känner dig bekväm i din mammakropp
( ) Du har mycket halsbränna

Summa: 11 (totalt 9 i juli)

Flicka i magen

(x) Lite eller ingen halsbränna
(x) Du känner dej oattraktiv
( ) Babyn hickar mycket
( ) Babyn sparkar mindre, bökar gärna
(x) Du har lättare att få urinvägsinfektion
(x) Du har större risk att få svampinfektion
( ) Tandköttet blöder mycket
( ) Vikten går upp mycket i början
( ) Du är ofta irriterad
( ) Du är ofta arg
( ) Du sover helst på din höger sida
(x) Ditt hår är tunnt och matt
(x) Du visar händerna med handflatan upp
(x) Du har en svag pigment rand/ ingen alls
( ) Din mage är bred
(x) Du har en platå på magen
( ) Håret växer som vanligt på benen
(x) Bebisen ligger lågt i magen
(x) Du sover med kudden åt söder
(x) Fötterna känns som vanligt
( ) Du äter gärna mackans mitt
( ) Pappan går upp under graviditeten
(x) Du o din mammas relation är oförändrad
(X) Du var illamående i början
(x) Brösten har blivit lite större
( ) Brösten är lika stora
( ) Du har grumlig och blek urin
( ) Du kan andas som vanligt
(x) Du är sugen på frukt och sallad
(x) Bebisens hjärtslag ligger över 140
(x) Du älskar citrusfrukt och apelsinjuice
( ) Koppen greppar du runt om för att lyfta

Summa: 17 (totalt 15 i juli)
2010-10-10 @ 12:32:06 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Har ändrat lite i headern...

Denna header har jag haft sista dagarna:


Denna är lite ändrad:


Som ni ser på den understa så har jag lagt på vita stjärnor ovanpå de blå runt ultraljudsbilden. Samt att jag har gjort lite öppna blå stjärnor runt namnet!

2010-10-09 @ 22:17:22 Permalink * FOTO, PHOTOSHOP & DESIGN * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Länkar till GeKås-bloggen

Har lagt in GeKås/Ullared-bloggen bland mina länkar... Kanske någon är intresserad av vad som händer där. =0)

2010-10-09 @ 16:39:03 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Har ändrat...

Förutom bakgrunden och headern:


* Har ändrat till en ljusgrå bakgrund i menyn och i inläggsrubrikerna

* Har ändrat bloggen så den blivit bredare

* Har ändrat typsnittet i inläggsrubrikerna

* Har ändrat typsnittet i inläggen

* Har lagt till en ram runt alla bilder

* Har ändrat så all text i menyn är svart

* Har gjort en ram runt kommentarsrutan samt ändrat färg på bakgrunden
2010-10-08 @ 09:51:15 Permalink * FOTO, PHOTOSHOP & DESIGN * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Posh gillar att stirra på naken David


"Fortfarande - efter tretton år vid hans sida – så förundras Victoria Beckham, 36, ännu över hur fantastiskt, otroligt het hennes make David Beckham, 35, är.

 

— Han är liksom naturligt snygg jämt, säger hon till Marie Claire.

Uppenbarligen helt oberörd av den prostituerade kvinnan Irma Nicis påståenden om att hon haft sex med David, så berättar Posh passionerat om sin fotbollsspelande kärlek i Marie Claires novembernummer.

Hon exemplifierar med en episod hämtad från deras vardagsliv.

— Han satt på sängkanten, helt naken. Jag kom ut ur duschen och jag bara stod där och stirrade på honom. Han var solbränd. Alla tatueringarna, som jag älskar. Håret var rufsigt. Han är liksom naturligt snygg jämt, förklarar Victoria och fortsätter hyllningen:

— Han ser aldrig sliten ut på morgonen. Aldrig. Han bara satt där och skrev sina mejl, så sjukt vältränad. Inte en gnutta fett på hela kroppen. Och jag tänkte bara för mig själv ”Här har du lyckats riktigt bra, tjejen”.

Victoria och David – som för närvarande driver en rättsprocess mot nämnda Irma Nici och hennes påståenden om sexnätter med David – har varit ett par sedan 1997. De gifte sig två år senare och har sönerna Brooklyn, 11, Romeo, 8, och Cruz, 5 tillsammans.

Enligt Victoria är deras förhållande nu starkare än någonsin.

— Vi var på en fest hemma hos min mamma häromdagen och jag satt i hans knä. Vi var väldigt kärleksfulla mot varandra. Jag tittade på honom och förundrades över att vi, efter elva år som gifta, var det enda paret på festen som över huvud taget ville vara nära varandra. Vi är själsfränder."

2010-10-07 @ 20:54:53 Permalink * KÄNDISAR * Kommentarer (0) Trackbacks ()


NY Design Igen... =0)

Har fått lite ryck att göra en ny bloggdesign igen, haha...

Gamla:


Nya:


Jag tycker det blev bra... Ska fundera om jag ska ta bort den gröna bakgrunden i menyn och i inläggsrubrikerna. Se om jag hittar något som passar bättre...

Vad tycker NI?

2010-10-07 @ 12:26:31 Permalink * FOTO, PHOTOSHOP & DESIGN * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Här är startelvan i "Idol" 2010Mina favoriter har jag ringat in... Det ska bli spännande och följa tävlingen under hösten.

Har ni några favoriter än så länge?

2010-10-06 @ 17:38:45 Permalink * TV * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Besök hos barnmorskan igår

Igår innan lunch var jag till barnmorskan. Hon mätte livmodern, lyssnade på hjärtljuden, m.m.

Hjärtljuden var jättebra sa hon och de låg i snitt på 150 slag/minut. Kul att få höra dem för första gången. =0) 

Och mitt livmodermått låg precis mitt emellan lägsta och högsta kurvan. Det är bra, så jag hoppas att bebisen inte är alltför stor när den föds... Runt 3,0-3,5 kg är lagomt. =0)

Även blodtrycket var bra; 120/83.
2010-10-06 @ 09:35:47 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vecka 25

Kroppen:

Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet:

De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter. Barnet är ca. 25 cm lång från huvud till tå och väger ca. 800 gram.

Jag är på dag 169 av 280. (60,4%).

2010-10-04 @ 12:05:25 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Är fortfarande kvar...

Jag har varit hemifrån nu i 1v och kan inte åka hem än tyvärr... Älsklingen har åkt på en riktigt dum magsjuka och varit dålig ända sedan i måndags. =0/

I fredags (24/9) tog jag tåget till Örebro för att barnvakta systers 2 kottar. Var kvar där till lördag e.m. när jag tog 15-tåget till Västerås.

Jag har hunnit umgåtts med morbror som bor i Norrland, moster med man som bor långt ner i Småland samt andra mostern som bor i Västerås.

Sov hos ena kompisen från lördag till måndag. Umgicks med henne, hennes ex samt hennes äldsta brorsdotter. 

I måndags var det begravning för morfar och hans fru. Det var okej, men vi tyckte att prästen inte var så bra samt att det kändes som att han stressade sig igenom allt. Fika efteråt på Gaggeska gården på Vallby Friluftsmuseum.

Skulle ha åkt hem i måndags eller tisdags men som sagt så har älsklingen varit väldigt dålig ända sedan i måndags. Och så länge det smittar så åker jag definitivt INTE hem. Jag har spytt TILLRÄCKLIGT sista månaderna som ni nog förstår...

Har varit 2 gånger på Rusta, IKEA, Ö.B., Media Markt, H&M, m.m.
2010-10-01 @ 14:07:31 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vecka 24

Har ju helt glömt bort att lägga ut info för vecka 24...

Kroppen: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du kan nu ha gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

Egna anteckningar: Bebisen har mera regelbunden dygnsrytm nu vilket jag märker, då den inte sparkar lika ofta längre utan mera på vissa tidpunkter. Det varierar dock en del. Men jag tycker bl.a. att den buffar när jag har ätit, när jag vaknat och när jag ska sova. Samt lite då och då under dagen. Har gått upp lite grann, men pendlar fortfarande lite.

Jag är på dag 166 av 280. (59,3%).

2010-10-01 @ 13:57:16 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0