Nu är EMD-bebisen är här

"Artisten Mattias Andréasson, 29, har fått en dotter.

— Det är en stor förändring, sjukt kul och en häftig känsla, säger EMD-sångaren till Aftonbladet.

Mamma till barnet är Mattias flickvän Catarina Norén.

Något namn på flickbarnet, som är parets första, har ännu inte avslöjats, men Mattias avslöjar dock att han redan vet vilken typ av pappa han kommer att bli.

— Jag ska bli en bra och rolig pappa och kommer att hämta henne från fester när hon blir äldre, säger han."Läste detta redan igårkväll på text-tv, men hade stängt av datorn för natten så jag fick göra inlägg idag istället.

2010-09-24 @ 09:10:51 Permalink * KÄNDISAR * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vecka 23

Kroppen:

Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet:


Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk. Barnet är ca 25 cm lång och väger ca 500 gram.


Egna anteckningar:

Nu har bebisen börjat få en mer regelbunden dygnsrytm och bökar och buffar inte lika sporadiskt längre. Utan bara vissa gånger under dagen.

Jag är på dag 155 av 280. (55,4%).

2010-09-20 @ 12:14:43 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (2) Trackbacks ()


NY bakgrund, bättre eller sämre?

Jag har alltså ändrat bakgrund. Vad tycker ni, gillade ni denna bäst:Eller denna som är ny:

2010-09-15 @ 15:53:01 Permalink * FOTO, PHOTOSHOP & DESIGN * Kommentarer (3) Trackbacks ()


I måndags stod dödsannonsen i VLT
Dikten var superfin... Vi kommer alltid minnas er. 

{#emotions_dlg.flower} VILA I FRID! {#emotions_dlg.flower} 

*Saknad* Gråter

2010-09-15 @ 09:59:09 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Isla och Sacha har blivit föräldrar igen

"Isla Fisher och Sacha Baron Cohen har blivit föräldrar igen, men vägrar att berätta några detaljer om det nya tillskottet.

Skådespelerskan sägs ha fött parets andra barn i början av september, men inte förrän i fredags syntes de ute offentligt första gången då de drog en barnvagn med den nyfödda på Londons gator medan dottern Olive, 2, gick bredvid.

Paret vill sällan prata om sitt privatliv i pressen och vägrade att bekräfta att de väntade tillskott trots att Isla visade upp en stor babybump i våras. Deras talesperson hälsar nu att de inte heller kommer att kommentera uppgifterna om barn nummer två.

I mars gifte de sig i hemlighet i Paris och berättade bara om bröllopet för sina närmsta vänner via mejl först efteråt:

— Vi gjorde det – vi är gifta! Det var den bästa dagen i mitt liv och vid så många vackra tillfällen saknade jag er alla så mycket. Jag tänkte på er under tiden, men Sacha och jag ville inte ha någon uppståndelse – bara vi, hälsade Isla."

  

2010-09-15 @ 09:51:41 Permalink * KÄNDISAR * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vecka 22

Kroppen:

I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:


Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.
I vecka 22 är kroppslängden omkring 22 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 510g.
Fett inlagras under huden.  Hudens talgkörtlar fortsätter att producera fett som tillsammans med avstötta celler och hår blir vernix caseosa (fosterfett) som täcker huden (illustreras inte i bilderna). Fosterfett är viktigt för hudens fortsatta utveckling, annars skulle fostervattnet påverka huden

Egna anteckningar:

Jag har för första gången SETT utanpå magen när det kommit små sparkar... Supercoolt. =0D
Samt att sambon nu har haft handen utanpå magen vid ett tillfälle och känt några små sparkar/buffar. =0)

Jag är på dag 149 av 280. (53,2%).

2010-09-14 @ 14:32:33 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gått ner mera i vikt

Jag har gått ner 1kg till... Weee. =0D

Minus 8kg är det nu...

Kan säga att bebisen snor mycket av den näring jag äter då jag nästan jämt är hungrig och den bökar och sparkar en hel del...

Så folk behöver inte oroa sig! ;0P
2010-09-11 @ 12:30:06 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (1) Trackbacks ()


RÖSTA på min påse på MALACO


Jag valde smakerna: Lakrits-blodpelsin, Körsbär, Lakrits-hallon, Lime och Vattenmelon.

Inte härma mig nu va... ;0)

Rösta på min påse är ni snälla... =0)

Den heter SWEAT and SALTY.


Edit: En tjej påpekade lite snällt att har jag verkligen stavat rätt... NÄE, jävla skit, sweet stavas ju med TVÅ e. *SUCK*

2010-09-07 @ 11:00:32 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (2) Trackbacks ()


Vecka 21

Kroppen:

Nu har du passerat mitten av graviditeten och livmodern växer till några tvärfingrar över naveln.
Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret:

Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.
I vecka 21 är kroppslängden omkring 21-23 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 350 g. (Det står olika på alla sidor, så svårt att veta...)

Egna anteckningar:

Har inte spytt mer än morgnar nu i iaf 3 veckor, men igårkväll spydde jag upp det jag ätit och även lite nyss då det jag hunnit äta av frukosten kom upp... Suck, det ska ju inte vända tillbaka igen!

Bebisen buffar och stökar inne i livmodern hur mycket som helst nu... Känner av det mer och mer, hehe.


EDIT 7/9: Hann spy hela 7 gånger igår måndag, fick inte behålla NÅGONTING av det jag åt... Skojsigt värre, not! =0/

2010-09-06 @ 10:27:30 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (3) Trackbacks ()


Äntligen halvvägs =0)

WOHO, nu har jag äntligen gått halvvägs i min graviditet...  

Jag är på dag 140 av 280. (50%).

Så imorgon går jag in i vecka 21... Solig

2010-09-05 @ 10:59:13 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (2) Trackbacks ()


Personrån i Västerås

"Personrån på Karlavagnsgatan:

En man rånades under knivhot på Karlavagnsgatan på Vetterstorp på torsdagskvällen.

Det var vid 21-tiden som mannen rånades av en knivbeväpnad man i 20-25-årsåldern.

Rånbytet blev en mobiltelefon. Gärningsmannen flydde in i skogen, i riktning mot Råbyleden. Polisen sökte med hundpatruller, men utan resultat. Troligtvis lämnade mannen platsen på cykel.

Polisen hade inte hittat någon misstänkt på fredagsmorgonen."
____________________________________________________________________

Detta hände PRECIS när vi var i morfars lägenhet i torsdags... Och min bror och pappa var på väg till morfars garage, bara typ 20 meter ifrån händelsen. Brorsan såg när rånaren sprang men visste ju inte då att han var en rånare. Den rånade unga killen sprang efter min pappa & bror och var alldeles förstörd stackarn. Brorsan ringde polisen direkt... Men som jag läste nyss i artikeln så hittade de aldrig gärningsmannen...

Så jävla fegt att hota någon med vapen... :@

2010-09-04 @ 23:58:39 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


*Sorg*

Har kommit hem nu ikväll...

Igårkväll var jag med mina föräldrar och hämtade morfars nycklar hos polisen och pratade lite med henne vi fick nycklarna av. Sen mötte vi upp bror vid morfars lägenhet...

Lukten var INTE att leka med... fy, säger jag. :S

Vi var väl där drygt 1h och röjde lite och så. Mamma städade det värsta i hallen och badrummet.
____________________________________________________________________

Fastän jag gör/tänker på annat så återkommer tankarna hela tiden på morfar och hans fru, vad som eventuellt har hänt, o.s.v. Det är hemskt att tänka på. =0(
Mina tankar återkommer ständigt till att hur kan de vara borta, det är fel... De har ALLTID funnits där, ända sedan jag föddes... Nu är de borta, det ska inte vara så...

Jag tänker på bra stunder i mitt liv som jag haft med dem... Tänker på deras röster, hur de lät och hur de var. Det är VIKTIGT att inte glömma bort.

Jag tycker verkligen synd om min mamma som för bara några månader sedan förlorade sin mamma och hade jättemycket att ta rätt på. Nu är det bara att börja om igen... =0/

Min sambo är borta på fiske ända till söndag, så jag längtar tills han kommer hem. Få kramas lite, bara vara... Glömma bort allt för en stund. Jag behöver verkligen det nu känner jag!
2010-09-03 @ 23:38:47 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


DUBBELT DÖDSBESKED ='0(

Igår framåt 19 på kvällen ringde jag min bror och hörde om han kunde hämta mig hos min ena kompis som jag har i Västerås eftersom jag skulle till mina föräldrar igen. (Har varit här sedan i söndags och bl.a. gått på höstmarknaden, umgåtts med kompisar och min familj...)

Han var på väg hem till morfar och hans fru en sväng men ingen öppnade dörren... Så vi la på så han kunde ringa till dem ifall de svarade. Sen hade han kikat in i brevinkastet och sett att det var världens hög med tidningar och post och tänkte att det här stämmer inte...

Han hämtade iaf mig och vi åkte till våra föräldrars hus. Mamma var borta på en grejj med jobbet, så när hon kom hem efter 21:30 så berättade vi läget och hon ringde till Akuten men de låg inte på sjukhuset. Så ringde hon polisen och de skulle åka dit och kolla...

Hon ringde polisen vid 22... Framåt 23:30 knackade det på dörren och en polisman kom. Då förstod jag direkt...

De hade hittat BÅDE min morfar och hans fru avlidna... ='0(

USCH, DET HAR VARIT ALLDELES FÖR MYCKET JOBBIGA SAKER I ÅR... FÖRST PAPPAS CANCERBESKED (VILKET TURLIGT NOG VISADE SIG VARA GODARTAD CANCER, SOM HAN OPEPERAT BORT OCH MÅR GANSKA BRA NU), SEN MORMORS BORTGÅNG HÄR I VÅRAS (MITTEN AV APRIL) OCH SÅ NU DETTA...


Nu får vi hoppas att de har det bra där de är...

VILA I FRID!
2010-09-02 @ 10:25:19 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (6) Trackbacks ()


Vecka 20

Har ju glömt att lägga ut info om vecka 20 i måndags...


Kroppen: 

Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.

Fostret:

Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.

2010-09-02 @ 10:14:10 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (1) Trackbacks ()


RSS 2.0