Äntligen hemma igen!

Annelis snälla lillebror Thomas körde hem mig & Alice i måndagskväll. Jätteskönt då vi hade miljoner saker och jag vet faktiskt inte hur jag hade fått hem allt på tåget. :S

Skönt att komma hem iaf. Få träffa sambon igen och Alice få träffa pappan sin. =0)För er som undrar varför vi blev borta i hela 1,5v kan jag säga att det var för att vi först var på syrrans dotters kalas den 20/8 och åkte bil med mina föräldrar från Västerås för att spara in pengar på resan, sedan så ville jag gå på höstmarknaden i Västerås, som jag alltid går på, i helgen som var. Och då ville jag inte hålla på att åka fram och tillbaka då det är lite bökigt när man måste ha med sig en del när man har småbarn samt kostar pengar att åka en massa tåg. Pengar som jag inte kan slösa hur mycket som helst med...

Min sambo jobbar heltid, varannan vecka morgonskift och varannan vecka kvällsskift för er som undrar det.

Så därför var vi borta länge + att jag vill passa på att umgås med familj och vänner, inte för att vi inte vill vara hemma i Eskilstuna!
2011-08-31 @ 21:26:54 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ännu i Västerås

Har inte suttit vid någon dator sedan i onsdags då jag varit hos Anneli sedan dess. Jag och Alice skulle ha åkt hem igår men det blev inte så. Jag måste åka hem idag då jag varit hemifrån i 10 dagar nu och 5 dygn i sträck hos Anneli. Är i stort behov av någon som kan köra oss hem då vi har såå mycket saker... Vet inte hur jag ska få hem allt annars på ett tåg. =0/
2011-08-29 @ 16:20:07 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (2) Trackbacks ()


Fredag - Lördag - Söndag - Måndag

Jag & Alice blev hämtade i fredags tidig kväll av Anneli & Tomas som bor här i Västerås då vi skulle dit. Jättesnällt av dem då det hade varit buss annars mellan Eskilstuna och Kolbäck och sedan tåg resten av vägen. Kände bara att NÄE, bara bök och sedan regnade det ju hela dagen så inte skoj det heller.

Hade först tänkt sova hos mina föräldrar men eftersom det nu blev att jag & Alice blev hämtade så stannade vi kvar hemma hos Anneli & Tomas. Vi köpte pizza på deras pizzeria och tog det soft på kvällen. Jag & Anneli såg första avsnittet av den gamla braiga tv-serien "Alias". Jag har inte sett den sedan den kom på tv för många år sedan, i början av 2000. Jag kom att tänka på den serien förra veckan och eftersom Anneli har alla 5 säsonger så tänkte jag låna dem efter vart sen. Måste bara se klart på sista säsongen av "Dr. Quinn" som jag har lånat. =0)I lördags f.m. så blev jag & Alice hämtade av min lillebror och vi styrde kosan mot våra föräldrar. Vi åkte alla och åt på Indianen som har buffé med thaimat, någon pastarätt och så pizza med tjock botten gjord på fullkorn. Jag beställde en egen utan ost med skinka, färska champinjoner och paprika. De brukar ha på lite cocosmjölk istället för ost. Supergod mat där iaf. =0)

Sedan åkte vi alla 5 till Örebro då syrrans lilltjej hade fyllt 2 år och hade kalas. De har köpt hus i juli som de håller på för fullt att rusta, så det var skoj att se det. Vi var där till nästan 7 på kvällen när vi åkte hem igen. Här såg vi på nya "Gäster med gester" som börjat på Svt1. Jätteskoj att se då jag ALLTID såg det när jag var liten. =0DIgår f.m. så gjorde vi inte så mycket här, men på e.m. så åkte jag, Alice och mina föräldrar ut till stugan och var där några timmar. Skönt att bara få komma ut lite och bort från stan.

Jag satt och kollade på Bingolotto med mamma och sedan satt vi vid datorerna på kvällen, samt att jag hjälpte mamma att tanka över alla bilder från hennes kamera och mobil till datorn. Hon hade nästan 1Gb med bilder på kameran så det tog typ 14 minuter att tanka över, haha.Idag har vi inte gjort så speciellt mycket, bara degat här hemma hos dem. Jag har kollat på tv, suttit vid både mammas och pappas dator, tagit hand om lillskiten en del, o.s.v.
2011-08-22 @ 20:46:38 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Victoria Beckham i PLATTA skor / Harper Beckham

Det är ovanligt att se Victoria Beckham i platta skor. Jag läste att hon har problem med ryggen efter att hon varit gravid med dottern Harper och använt höga skor, så nu är hon tillsagd av läkaren att använda skor utan klack.Info från Posh24 21/8:

Nu vet vi den riktiga orsaken till varför Victoria Beckham knappt har lämnat sitt hus sedan hon födde lilla Harper. Hon har inte varit på någon galen diet för att bli av med babykilona, utan faktiskt kämpat med en allvarlig ryggskada!

Enligt källor så förvärrades en gammal ryggskada under förlossningen, vilket resulterade i ett diskbråck. Rapporterna om hur allvarlig hennes skada är varierar, men vissa säger att hon har så ont att hon knappt kan hålla lilla Harper i famnen!

En talesperson har nu adresserat ryktena, och säger i ett kort uttalande, "Victoria har en ryggskada. Hon vilar och undergår behandling."Jättesöt är Victoria och David Beckham's dotter Harper som redan hunnit bli 6 veckor gammal. På bilden var hon dock 4 veckor.

2011-08-22 @ 12:10:14 Permalink * KÄNDISAR * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Västerås drygt 1 vecka

Är i Västerås sedan i fredags och kommer stanna till nästa helg.
Uppdaterar när jag får mera tid!

2011-08-21 @ 22:56:34 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vart kommer alla besökare ifrån plötsligt?!

Mina unika besökare idag har dubblats sedan igår... Kanske för att jag bloggat om Svenska Hollywoodfruar, Kronprinsessan och hennes man, o.s.v. För inte är jag väl såå intressant, eller?! ;0)

Roligt oavsett när det gått från drygt 50 unika besökare till drygt 100 unika besökare. =0)

Sen såg jag nyss att jag fått en till person som följer min blogg via Bloglovin. ~SKOJ~

2011-08-17 @ 23:44:46 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Kronprinsessan Victoria är gravid

I dag, klockan 15, bekräftade hovet nyheten. Kronprinsessan Victoria, 34, och prins Daniel, 37, väntar sitt första barn tillsammans.

Födseln beräknas till våren 2012.

— Deras Kungliga Högheter Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel har den stora glädjen att meddela att de väntar barn, skriver hovet på deras officiella hemsida.

— Födseln beräknas till mars 2012. Den blivande modern mår bra.

Hovet tillägger att de inte förväntar sig några större förändringar i kronprinsessparets program under hösten.

Själv gav Victoria en kort kommentar om sina framtida planer till Aftonbladet innan nyheten blev officiell tidigare i dag:

— Jag har jättemycket att se fram emot i höst, sa hon.

Josephine Génetay
, en av kronprinsessans äldsta vänner, är jublande glad när hon nås av nyheten.

— Jag är verkligen jätteglad för deras skull. Jag önskar dem all lycka och hoppas att det kommer att gå jättebra, säger hon till Expressen.

Victoria och Daniel har varit ett par sedan 2002 och förlovade sig i februari 2009. Bröllopet ägde rum den 19 juni förra året. De bor på Haga slott i Solna, där det finns cirka 1500 kvadratmeter att fylla med liv och rörelse.

— Haha. Alla de där kvadratmetrarna är ju inte för oss, skrattade Victoria när boytan fördes på tal under en Asienresa i oktober förra året.

— Så vi hoppas att vi blir fler än två, tillade Daniel.

2011-08-17 @ 22:02:20 Permalink * KÄNDISAR * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vilka tv-serier/program följer du?

Jag som alltid har varit intresserad av och följt olika tv-serier/program blev lite nyfiken på vad ni andra brukar titta på. =0)

Själv gillar jag och följer dessa just nu:

Tv-serier:

* Fringe (sci-fi)
* Mike & Molly (komedi)
* The Middle (komedi)
* Love Bites (komedi)
* One Tree Hill (drama)
* Pretty Little Liars (drama)
* The Killing (drama, polisserie)
* Hawaii Five-0 (action, polisserie)

Reality Tv-program:

* Celebrity Rehab With Dr. Drew
* Olika Hollywoodfruar
* New Zealand's Next Top Model
* Supersize vs. superskinny
* Livet På BB

2011-08-16 @ 15:13:05 Permalink * TV * Kommentarer (1) Trackbacks ()


En arg Alice

Alice fick ligga på mage här om dagen på sin Barbapapa-filt. Dock var hon ganska trött så hon blev ARG efter en stund. Det är inte lätt att vara liten... Mammas lilla busunge, hehe.

2011-08-16 @ 13:49:18 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Svenska Hollywoodfruar

Äntligen är SVENSKA HOLLYWOODFRUAR tillbaka. Tv3 kl. 21, 22/8.

Brukar DU kolla på det?
Isåfall, vilken av fruarna gillar du bäst?

Jag gillar Maria Montazami bäst, och lite extra skoj är ju att hon är från Västerås som jag. =0)
Synd att inte Päivi Hacker från förra säsongen är med denna säsong, henne gillade jag också. Även Lena Jolton gillade jag.

2011-08-16 @ 13:19:39 Permalink * TV * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Passande ramsa

Alice är inte jätteförjust i gröt och nyss hittade jag en ramsa i en barnbok jag har som stämmer precis. Blev lite full i skratt när jag läste den då sista raden passade in på henne.

En sked för far,
en sked för mor,
en sked för tupp och tippa,
en sked för prosten!
Gröt är så gott,
bara jag själv får slippa.

2011-08-16 @ 13:11:08 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Stödhjul?

Jag kollade nyss ut och såg en av grannarna vara ute med sina två söner. Den äldsta blir 6 år i höst om jag inte minns fel och jag såg att han hade stödhjul på sin cykel. :O

Jag tycker inte ett normalt barn på nästan 6 år ska ha stödhjul, då borde man faktiskt kunna cykla på två hjul.

Vad tycker DU?

2011-08-14 @ 18:32:05 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (2) Trackbacks ()


Danny Dissar IDOL

Danny Saucedo, 25, coachar nya talanger i ”TRUE TALENT”. Popstjärnan understryker att programmet skiljer sig kraftigt från konkurrenten ”IDOL”.

— I ”Idol” kan du hamna för att du har stora bröst, hos oss är det rösten som står i centrum, säger Danny, som själv har TV4:s succéprogram att tacka för sitt genombrott, till Metro.

Inspelningarna av höstens talangjakt är i full gång. Tillsammans med artisterna Tommy Körberg och Pernilla Andersson ska Danny coacha de nya sångtalangerna, som bedöms av en jurypublik.

Till skillnad från ”Idol” släpper programmet fram alla typer av människor.

— Vi är både bredare och bättre än ”Idol”, säger Danny.

Programmet kommer visas på TV3 och har premiär 23 augusti.Ska DU se på det nya programmet?

Tror DU att det är bättre eller sämre än IDOL?

Jag ska ABSOLUT se på det jag som ÄLSKAR musik och när folk sjunger. =0)

2011-08-14 @ 17:59:53 Permalink * TV * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vinnaren av Bloggheader

Nu har jag gjort klart headern till hon som vann min tävling Vinn-En-Bloggheader.

Kolla in hennes sida. Den blev väldigt enkel men hon gillade den massor, så jag är nöjd om hon är nöjd. =0)

~ Bilden är klickbar ~

2011-08-14 @ 12:29:29 Permalink * FOTO, PHOTOSHOP & DESIGN * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Bumbostol

Jag har köpt en BUMBO-stol på Tradera. För er som inte vet vad det är så är det en slags stol för småbarn att sitta i. Jag hämtade ut våran idag och Alice fick självklart provsitta i den. Den var kalasbra och jag tror att hon blev glad av att få sitta upprätt och kunna se allt runt om kring sig. =0)

2011-08-12 @ 23:25:09 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (2) Trackbacks ()


Söt mössa + solhatt från LINDEX

Jag köpte en jättefin vår- och höstmössa till Alice på Lindex då jag hade fått en rabattlapp från min syrra där det var 30% rabatt på en vara på barnavdelningen.
49,50:- kostade den och så 30% rabatt på det, inte farligt dyrt... =0) 
Den är vändbar med ugglor på ena sidan och ränder på andra.Jag köpte även en turkosblå solhatt med Hello Kitty på för 15:-.
Liiite stor, hihi. =0)

2011-08-11 @ 22:55:47 Permalink * SKOR, KLÄDER & ACCESSOARER * Kommentarer (0) Trackbacks ()


BVC

I går, onsdag, var jag med Alice till BVC. Där blev hon undersökt av en läkare som sa att allt var som det skulle med Alice. Sedan vägde och mätte vi henne. Hon är nu 68cm lång och väger 7940g. Hon hade gått upp 7hg på 5v, inte illa, hehe.

Snart 8kg tung... Det KÄNNS i ryggen kan jag lova då jag har ont konstant numera! =0/
2011-08-11 @ 22:40:53 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Veckan som gått...

Har hunnit med en del sista veckan...

I torsdags förra veckan kom Anneli på besök. Jag mötte henne när hon kommit från tåget och vi gick på bio och såg filmen "BRIDESMAIDS". En superrolig film, gud vad vi skrattade... =0D

I fredags förra veckan så hade jag tid hos massören så Anneli följde med och gick en sväng på stan med Alice under tiden. Vi åt supergoda mackor på SUBWAY och sedan kikade vi lite på Lindex, var förbi Hemköp och så hämtade jag ut ett paket från Posten med lite filmer som jag beställt. =0)

I lördags så kom Annelis kille på e.m. och senare den dagen gick jag, Anneli och hennes kille till Slagsta Glass. Skönt med en promenad även fast vi var väldigt trötta efter allt gående både torsdag och fredag, hehe. De åkte hem vid 21-tiden.


Denna vecka har sambon varit borta på en fisketripp tisdag f.m. till idag på e.m. Jag har haft fullt upp med Alice kan jag lova. Eftersom hennes första två tänder är på väg så är hon extra kinkig, mera svårsövd, o.s.v. Det var slitsamt vissa stunder, men hey, jag lever än... =0)
2011-08-11 @ 22:35:55 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Svar till ANNA

Anna; Jag kunde inte svara på din blogg då du redan låst den, hehe.
Jag har köpt IOR- och dinosauriedräkterna på TRADERA för ganska länge sedan.
2011-08-04 @ 10:28:02 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (3) Trackbacks ()


Alice som DINOSAURIE + IOR

Jag kom på igår att jag köpt en rosa dinosauriedräkt i plysch i stl. 62 som vi glömt använda på Alice. Vi provade den igår trots att den var för liten. Vi fick oss ett gott skratt iaf, haha. Roligt då hon brukar låta som en dinosarie enligt hennes pappa, hehe. =0)
Jag har även en IOR-dräkt i plysch i stl. 62 som också tyvärr är för liten som vi aldrig hunnit använda. Den provade vi också igår... Sötaste, hihi.

2011-08-03 @ 11:13:33 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (4) Trackbacks ()


David Beckham vill ha ett femte barn

David Beckham, 36, firade nyligen födseln av första dottern Harper Seven, men har redan siktet inställt på ett femte barn.

— Vi skulle älska att ha fler, säger fotbollsstjärnan till amerikanska nyhetsbyrån AP.

36-åringen och hans fru Victoria Beckham är föräldrar till pojkarna Brooklyn, 12, Romeo, 8, Cruz, 6, och det senaste tillskottet till familjen välkomnades för två veckor sedan, men paret känner sig inte klara med att skaffa barn.

— Vi har alltid sagt att vi skulle älska att ha en stor familj, och fem är ett nummer som har funnits där. Om vi har tur nog hoppas vi på att få en till, säger David.

— Victoria gör det otroligt bra, så vi får se.

David hade inte förväntat sig att det fjärde barnet skulle bli en flicka, och blev överlycklig när han fick beskedet. Med tre söner i familjen är det annorlunda att ha en liten dotter.

— Hon är elegant. Hon sover i en elegant ställning. Hon är världens sötaste. Killarna lämnar henne inte, vilket är fantastiskt.

Harper Seven har en avundsvärd garderob tack vare mamma modedesignern Victoria, som redan innan hennes födsel designade en rad kläder åt dottern.

2011-08-02 @ 15:01:31 Permalink * KÄNDISAR * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Skrattande fyrlingar

2011-08-02 @ 10:31:31 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Potatis på näsan / Blond?!

När Alice fick smaka potatis förut så fotade sambon henne. Hon hade kladdat med fingrarna på skeden och sedan tagit sig på näsan så potatis hamnade där. Sötaste tjejen med hjärtformat ansikte och liten pluttmun... Min älskade lilla busbulle!

Ser ni det jag ser?! Hon börjar bli LJUSHÅRIG... :O
Hon ska ju vara brunhårig, jööh! ;0)


Liten ändring sedan hon föddes för nästan 6 månader sedan tills nu...

Alice 2,5 veckor gammal med mörkare hår


Alice 1,5 månad gammal med lite rödbrunaktigt hår


Alice 4,5 månader gammal


Alice 5,5 månad gammal med ljusare hår. I det ljuset ser hon nästan blond ut, haha.


Summa summarum: Alice blir nog BLOND tids nog!

När jag var gravid så drömde jag att jag såg en liten tjej på ungefär 4 år som hade ljusblont halvlångt lockigt hår. Hon pratade även finska som hennes far gör samt att han hade lockigt hår när han hade långt hår när han var yngre... Jag tror att det blir en SANNDRÖM, hehe. =0)

2011-08-01 @ 17:44:25 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (3) Trackbacks ()


Veckans Blogg v.31 - Vinnaren

Jag har kikat in på de bloggar som anmält sig i VECKANS BLOGG v.31. Jag valde denna som vinnare:

2011-08-01 @ 17:34:18 Permalink * TÄVLINGAR * Kommentarer (0) Trackbacks ()


ICA Maxi - Bad - Snopet värre

I lördags tidig kväll tog jag en promenad med Alice och gick till ICA Maxi. Det är inte så långt dit, tar typ 20 minuter att gå. Vi köpte lite nödvändigt, bl.a. en "stol" för Alice att sitta på i badet. Den invigde vi igår. Lite stor för henne då hon åkte ner hela tiden, haha. Jag satt med henne i badkaret en stund och passade på att tvätta henne. Hon har fått upp ögonen för det där med att plaska... Jäklar vad benen far, haha.

Både lördag och söndag morgon har jag blivit VÄLDIGT snopen när jag kommit till Alice säng och sett henne ligga på MAGE, hehe. Hon har alltså bökat sig runt från rygg till mage. Nu jäklar händer det grejjer... Först mage till rygg, och nu rygg till mage + att första två tänderna är på väg och kommer upp lite mer för varje dag... =0)Hon blir ju 6 månader på fredag, stora tjejen! =0)

2011-08-01 @ 11:16:48 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Melanie C: "Min dotter fick mig att vilja sjunga igen"Många ansåg att hon var den mest talangfulla medlemmen i "Spice Girls" och hon hade länge en framgångsrik solokarriär, men under de senaste åren har Melanie C valt att hålla en låg profil.

Medan hennes forna bandmedlemmar Victoria Beckham, Emma Bunton, Mel B och Geri Halliwell har tv-karriärer och designar kläder har 37-åringen skådespelat i pjäsen "Blood Brothers" på West End i London.

Men nu är Melanie, känd som "Sporty Spice", på väg tillbaka in i rampljuset med sitt nya album "The Sea".

— Det var verkligen fantastiskt att spela teater, men jag saknade verkligen min musik. Det var dags för mig att göra en ny skiva, berättar hon för Starlounge i en exklusiv intervju.

Melanie, som har sålt mer än 10 miljoner skivor som soloartist, säger att hon blev inspirerad av sin tvååriga dotter Scarlet som har börjat brista ut i sång.

— Hon har börjat sjunga, hon sjunger mammas sånger, bara nån rad här och där och det är väldigt gulligt, säger sångerskan.

Det har gått tre år sedan "Spice Girls" återförenades för en världsturné, och "Sporty Spice" säger att gruppen fortfarande ser till att ses, speciellt nu när alla har blivit mammor.

— Vi ses med barnen när det är födelsedagar eller vid andra tillfällen.

— Och när Victoria är i London ses vi också. Scarlet var länge bebisen, hon var den yngsta, men nu har Emma fått en liten pojke, Victoria har fått Harper och Mel ska föda vilken minut som helst, så min är inte yngst! Tiden går fort.

Gruppen "Spice Girls" var kända för sina avslöjande kläder när de lanserades, men Melanie säger att hon tycker att moderna popstjärnor som Lady Gaga och Katy Perry har tagit sexigheten lite för långt.

— Jag tror kulturen har ändrats, Jag tror inte att vi är ansvariga för det. Sex har alltid sålt, men nu verkar det förekomma hela tiden i popmusik, säger Melanie.

— Det verkar vara så som de unga artisterna vill uttrycka sig själva. Artister som Katy Perry eller Lady Gaga eller Britney Spears har fantastiska röster och jag tycker inte de behöver ta av sig kläderna, men tydligen så vill de det.

Hon tillägger:

— Alla har relativt unga fans, i åldrar då det är lätt att låta sig påverkas, och ibland går vissa människor för långt.

Melanie själv är påklädd i videon till nya singeln "Think about it", men hennes vältränade kropp är svår att missa. Hon förklarar att det krävdes hårt arbete under en lång tid för att komma i form igen efter graviditeten.

— Jag gick faktiskt upp en hel del i vikt. Jag var väldigt vältränad innan jag blev gravid, men när jag fick min dotter så gick jag upp nästan 22 kilo, säger hon.

— Det är en stor press på kvinnor, att de ska gå ner graviditetskilona snabb, men jag hade ingen lust alls! Jag var utmattad och hade fullt upp med att ta hand om henne. Jag orkade inte ens tänka på att gå till gymmet.

Nu är hon i form igen och Mel säger att hon har triathlon att tacka för det. Den 30 juli ska hon delta i ett välgörenhetslopp i London.

Utöver karriären så har Melanie C blivit känd för sina tatueringar. Hon har över 10 stycken, men trots att hon tvingades tillbringa många timmar hos sminkösen för att täcka över dem under arbetet med "Blood Brothers", så ångrar hon inte sina tatueringar.

— Det var en pina att behöva täcka över dem på teatern, men jag älskar mina tatueringar. Varenda en har en särskild mening för mig.

Melanie har varit tillsammans med sin partner Tom Starr i nio år, men säger att de inte har några planer på att gifta sig.

— Vi är bara så lyckliga som vi är, vi har en vacker dotter, vi har ett fint hem, men man vet aldrig vad som händer i framtiden, tillägger hon.

2011-08-01 @ 11:06:14 Permalink * KÄNDISAR * Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0