Vill inte mer...

Får sån ångest av allt det här... Att må dåligt, att det kanske bli igångsättning ifall inte bebis kommer ut själv snart, blotta tanken på att de kommer behöva sticka mig med nål för att sätta värkstimulerande dropp jag som är oerhört rädd för nålar, o.s.v.

Jag hade sett fram emot förlossningen, även om jag självklart är rädd för hur ont det kommer göra (vilket ju är en ganska naturlig reaktion på något man aldrig upplevt förut...)

Ingenting  verkar bli som jag trott... Jag trodde jag skulle föda INNAN beräknat datum, men nej. Jag trodde inte att jag skulle gå över en massa. Jag trodde inte jag skulle åka på havandeskapsförgiftning. Ingen slempropp eller fostervatten som kommer... Ingenting  blir som jag trott! ='0( *ångest*Missförstå mig RÄTT nu... Det kommer säkert gå bra som många säger till mig, men det hjälper tyvärr inte alls just nu när jag mår som jag mår!

Jag är en person med STORT tålamod, men nu önskar jag bara att allt det här var över, så jag fick må bra igen, fysiskt som psykiskt!
2011-01-30 @ 18:47:15 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (6) Trackbacks ()


Söndag hela dagen

Idag är jag inne på 1 vecka i övertid... Jag börjar undra ifall bebisen tänker stanna där inne för gott, haha.

Annars händer inte mycket. Jag kämpar med att få in tillräckligt med luft i lungorna, är konstant täppt, blöder näsblod, och allt annat skoj...

Bebis bökar på där inne och ibland värker det ganska mycket ner i rumpa och lår... Så vissa stunder är TENS-apparaten väldigt bra att ha. =0P

Det är inte någon som har ett superbra knep eller något som kan locka ut skrutten?! Godis eller leksaker kanske funkar... =0) *flinar*
2011-01-30 @ 11:46:33 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Willys + Rusta = Sant

Igår efter att jag varit på sjukhuset i några timmar så hämtade älsklingens pappa mig och sen åkte vi direkt för att hämta älskling då han hade slutat jobba.

Vi åkte först till Willys och handlade. Skönt att få hem lite mat, frukt och annat som man behöver. Samt att vi köpte 2 nya blommor. Vi har två såna redan som den rosa fast med röda blommor, och vi tyckte båda att den var jättefin i rosa... =0)


Vi utnyttjade även deras rabatt på blöjor, 3 paket där man betalar för 2 paket.


Jag köpte kaviar, och var tvungen att ta denna med det roliga namnet, haha. Och vem vill inte köpa saker till lågt pris liksom?! =0P


Sen var jag och älskling in en snabbis på Rusta där jag köpte filten som jag hade sett i deras reklamblad... Så nu är jag glad i ögat, hihi. Jag köpte den lila... Men hade gärna köpt den ljusgröna också. =0P

2011-01-29 @ 12:31:14 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (4) Trackbacks ()


Havandeskapsförgiftning

Jag läste på lite om havandeskapsförgiftning...

När man är gravid finns en risk att man får högt blodtryck och protein i urinen, så kallad havandeskapsförgiftning eller preeklampsi. Ungefär två kvinnor av hundra får sjukdomen, och oftast kommer besvären i slutet av graviditeten. De flesta får en lindrig form av havandeskapsförgiftning.

Orsaken till att man får havandeskapsförgiftning är inte känd men risken ökar om man väntar barn för första gången, är gravid med tvillingar, är kring 40 år eller äldre, har övervikt eller diabetes. Ärftlighet spelar in, likaså om man hade högt blodtryck före graviditeten.

Sjukdomen försvinner inte så länge man är gravid, men man blir frisk efter förlossningen. Det är viktigt att ta det lugnt om man har fått havandeskapsförgiftning. Om man går på kontroller och följer rekommendationerna om vård kan man oftast undvika att bli allvarligt sjuk.

Symtom

Om man har havandeskapsförgiftning är det vanligt att man:Inte undra på att jag känt mig sjuk i kroppen till och från sista typ 1,5-2 veckorna.
2011-01-29 @ 11:46:52 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (1) Trackbacks ()


HOT or NOT: Paris Hilton i chockrosa kjol

Det är kanske inte det mest chockerande Paris Hilton har haft för sig, men stjärnan fick trots allt en hel del uppmärksamhet och blickar när hon i måndags var på väg till en fotografering iklädd en chockrosa minikjol.

Kjolen matchade hon med en vit topp, smycken och armband i guld, samt handväska, strumpbyxor och pumps i svarta kulörer. De karaktäristiska solbrillorna var också på plats, något som kommer väl till pass i det kaliforniska solskenet.


Vad tycker NI om Paris outfit och den neonfärgade kjolen?
Spana in bilderna... HOT or NOT?
Jag tycker definitivt att det är HOT. Jag är inget stort fan av just rosa, men ibland funkar det och Paris har matchat det snyggt med vitt & svart!

2011-01-29 @ 09:57:56 Permalink * KÄNDISAR * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Uppdatering från sjukhuset och barnmorskan

Idag när jag var hos BM som var mitt blodtryck ännu högre än förra veckan, 1+ i äggvita i urinen samt oförändrat SF-mått. Jag sa att igår så domnade min tunga när jag åt samt att kroppen domnade & stack lite, att jag haft det jobbigare än normalt med andningen (har astma) samt att det kändes smått yrsligt till och från och ett tryck över bröstet. Så hon ville att jag skulle gå ner till Förlossningen och göra lite kontroller för säkerhets skull.

Väl på Förlossningen så låg jag med CTG i 40 min och bebis hjärtljud var bra som vanligt. Sen kollade läkaren med UL. Det var tillräckligt med fostervatten och bebis hade bra med rörelser, så inget fel med bebis. De kollade även blodtrycket som låg på 140/95. Brukar ligga på runt 120/80 annars, så det var ju lite skillnad...

Dock hade jag början till havandeskapsförgiftning  sa han men att det inte var någon fara och att jag inte behövde någon behandling. Jag ska boka en tid till min BM nästa vecka för koll av blodtryck och urinprov ifall inte bebis har kommit tills dess...

Skönt iaf att jag fick en förklaring till varför jag känt mig konstig sista dagarna!
2011-01-28 @ 18:46:11 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (5) Trackbacks ()


Sådär ja...

Nu har jag dammsugit klart, tagit ett snabbt bad, duschat och sedan fixat mannagrynsgröt som jag äter nu.

Imorse vaknade jag efter 04:30 när sambon gick upp och kunde såklart inte somna om sen. Så ca. 06:30 så gick jag upp... Jag åt frukost framåt 07:30, så jag är tvungen att äta igen nu innan jag ska iväg. Så får jag äta lunch när jag kommer hem igen. =0P

Vad ska ni hitta på idag alla söta?

2011-01-28 @ 11:16:56 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (10) Trackbacks ()


Vanessa Hudgens ärver Britneys gamla jobb

Vanessa Hudgens tar över stafettpinnen efter Britney Spears och blir det amerikanska modeföretaget Candie’s nya affischnamn och modell.

Britney – vars kampanjer för företaget fick stort medieutrymme då hon gav ut sina modellbilder i oretuscherade versioner – verkar inte ha något emot att bli utbytt, utan hyllar sin arvtagerska på Twitter.

— Det är så kul att vara en Candie’s Girl! Håll utkik efter deras nya tjej, Vanessa Hudgens! skriver Britney.

Vanessa var inte sen med att tacka för stödet.

— Tack Britney, det är inte lätt att ta över efter någon som dig, men jag är så laddad över att få bli den nya Candie’s-tjejen 2011

Candie’s har tidigare anlitat stjärnor som Hayden Panettiere, Hilary Duff och Jenny McCarthy, men den här gången faller valet på den 22-åriga före detta ”High School Musical”-stjärnan Vanessa.

Det var dock varken Britney, Hayden, Hilary eller Jenny som fick Vanessa att nappa på jobbet, utan Fergie från Black Eyed Peas, som lekte modell för Candie’s 2007.

— Jag blev störtkär när jag såg Fergies kampanj, förklarar Vanessa.


 

2011-01-28 @ 11:12:20 Permalink * KÄNDISAR * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Nuså... =0)

Nu är jag klar med att svara på alla kommentarer som kommit in tis-tors... Tog bara nästan 2h, haha.

Har några nya som kommit nyss, men dem tar jag sen.

Nu ska jag dammsuga klart lägenheten och sedan ta ett bad och duscha så jag är ren och fin när jag ska ut till barnmorskan kl. 12. Vill ju inte gå ut med skitigt hår och lukta skunk, haha. =0P

Ska höra med sambons pappa som kör mig till och från sjukhuset om vi kan åka och handla lite efteråt. Jag tänkte Willys  idag då de har rabatt på blöjor och sådana behöver vi ju införskaffa. Man får 3 paket men betalar bara för 2.
Det är en bra rabatt!


Samt att jag vill in på Rusta och bl.a. köpa en mysig pläd som de har... =0) Kompisen har en sån, fast hon köpte sin för typ 2 år sedan på butiken Chili.

2011-01-28 @ 09:44:08 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (5) Trackbacks ()


Kan man bli annat än glad?! =0)

Kan man bli annat än GLAD när man får kommentarer som dessa:

"Åhhh, jag njuter av att besöka din fina blogg."

och

"Unik blogg du har, sjukt fin och bra innehåll!"


Kul att min blogg gillas... *Tackar och bockar* Solig

2011-01-28 @ 07:22:51 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (6) Trackbacks ()


Tänkte bara...

Tänkte bara säga att det inte har hänt så mycket här än... Bebis huserar fortfarande där inne, hehe.Nu har jag varit lite dum och inte svarat på kommentarer på några dagar och det har hunnit bli ganska MÅNGA, haha. Får väl ta mig i kragen imorgon annars blir det väl aldrig av, hehe.

Jag lär väl få sitta några timmar innan jag har svarat på alla, haha! =0PImorgon kl. 12 blir det ett besök hos min barnmorska för rutinkoll. Då jag knappast tror att bebis har kommit innan dess... Bebis verkar vara LIKA envis som mig, haha!
2011-01-27 @ 21:39:56 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (5) Trackbacks ()


Bebis kommer bli VATTUMAN

Vattumannen är ofta före sin tid och väljer att gå sina egna vägar. En egensinnig nytänkare som eftersträvar frihet och oberoende. Vattumannen är självständig och har ett stort frihetsbehov. Vattumannen ogillar inblandning från andra. Lyssnar gärna på råd, men gör i slutändan allting på sitt speciella sätt. Ofta mot strömmen, djärv, företagsam och idérik.

Vattumannen är en stor humanist som gärna engagerar sig i sociala frågor. En vid och framförallt brokig bekantskapskrets är kännetecknande. Vattumannen blir lätt uttråkad av det vanliga, monotona vardagslivet. Den som är präglad av detta lufttecken föredrar omväxling och har en dragning till udda, kreativa människor som har förmåga att leva efter sina egna normer.

Vattumannen har ofta annorlunda intressen och okonventionella åsikter och kan vara bestämd och oberäknelig. Vattumannen följer sina impulser och kan upplevas en smula nyckfull och rastlös. Många upprorsmakare, rebeller och trendsättare är präglade av detta tecken. En djärv och företagsam läggning är kännetecknande.

Planeten Uranus är tecknets härskare. Den enda planet i solsystemet som inte följer ett givet mönster utan har sina egna astronomiska regler! Det oväntade, originella sättet att förhålla sig till omvärlden är kännetecknande för Vattumannen. Envis och bestämd, hopplös att påverka och styra, men härligt uppfriskande med sin ungdomliga rebellanda och företagsamhet!

Element: luft Kvalitet: fast Polaritet: positiv
Nyckelord: Uranus, klarsynthet, humanism, intuition, vågor, ockult, protest, revolutionär, reform, distans och bärnsten.
Positiva karaktärsdrag: fredsälskande, lojal och uppfinningsrik.
Negativa karaktärsdrag: excentrisk och trotsig.
Människokroppen: fotlederna.

2011-01-27 @ 10:38:11 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (2) Trackbacks ()


Gissningar - Uppdatering igen

Inte så många gissningar kvar nu, hehe... =0P

Gissningar:

Peter - 19/1

Tess - 20/1: Flicka  (
www.cutetess.blogg.se)

Micke
- 20/1: 4119g, 52 cm

Annelis pappa - 20/1: Flicka, 20/1, 3100g, 51cm

Linda - Några dagar innan BF, runt 3000g, 51-52cm  (www.lindahmaries.blogg.se)

Maria - Några dagar före BF, runt 3200g, 49 cm

Bella - 22/1: 3300g, 50cm  (
www.bbella.blogg.se)

Emmy
- 22/1: Flicka, 3320g, 51cm  (www.artanimagen.blogg.se)

Moster Helene - 23/1

Anneli - 23/1: Flicka, 23/1, 3200g, 52cm

Annelis brorsdotter Josse
- 24/1: Flicka, 3149g, 52cm

Veronica - 24/1: Flicka  (www.thisisshit.webblogg.se)

Mamma - 25/1: runt 3000g, 48cm

Ellen & Vendela - 25/1: Flicka  (
www.prettygeeks.blogg.se)

JD - 25/1: Flicka, 51cm (
www.josdil.blogg.se)

Nina - 25/1: Flicka

Matti (älsklingen) - 26/1: 3250g, 49,5cm

Elin (systeryster) - 26/1: 3200g, 49 cm

Eeva (Sambons syster) - 26/1: 3248g, 50 cm

Annelis mamma - 26/1: Flicka, 3400g, 50cm

Sara - 26/1: Flicka, kl. 14:54, 3465g, 51cm  (
www.zasata.blogspot.com)

Katja
- 27/1: Flicka, 3140g, 49cm  (www.smultronduvan.blogg.se)

Emmelie - 27/1: Flicka, 3890g, 51cm  (
www.emmgus.blogg.se)

Madde - 27/1: Pojke, 3600g, 50cm  (
www.barnenshjaltar.blogg.se)

Marie-Louise - 27/1 (
www.madredetres.blogg.se)

Jag -
28/1: 3150g, 48 cm

Annelis syster Mia
- 28/1: Pojke, 3700g, 53cm

Johanna - 28/1: Flicka, 3578g, 51cm  (
www.lifeofjohanna.bloggplatsen.se)

Annelis bror Tomas
- 29/1: Pojke, 2500g, 48cm

Jenny (Jenemek på
Familjeliv) - 29/1: Flicka

"lalasmama" på Familjeliv - 31/1

Jessica Jönsson - 1/2: Flicka, 4050g, 53cm (www.jessicavarld.blogg.se)

Linda N. - 1/2 eller 3/2

Tomas G - 3/2: Flicka, 3100g, 51cm

Wiilow - 5/2: Pojke, 3149g, 49 cm (www.wiilow.blogg.se)

Rebecka - 6/2
2011-01-26 @ 20:56:42 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (5) Trackbacks ()


Kanske dejt på fredag...

På fredag har jag ännu en tid till min barnmorska... =0)

Jag får se om jag kommer gå dit eller om plutt tittat ut tills dess. Just den 28/1 tycker jag känns som ett bra datum, hihi. Även 31/1 känns som ett bra datum... =0P
2011-01-26 @ 17:31:50 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Promenad

Tog en promenad efter att jag kastat soporna. Det blev 25 min såg jag när jag kom hem. Har ganska ont i nedre delen av kroppen, men jag hoppas att bebis börjar ramla ut med hjälp av promenader och så. Det sägs ju vara bra att gå så mycket man kan...

Nu blir det vila, är supertrött som alltid och behöver få lite ny energi.

Ha en bra dag alla söta!

2011-01-26 @ 15:11:13 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Det här med namn...

Vi hade typisch bestämt namn för lillskrutt, men sista tiden så har jag känt mig tveksam och det har inte känts helt hundra i magen. Sa det till sambon igår och han sa att självklart så måste vi inte ha det namnet. Jag var lite orolig att han skulle tycka typ att varför ändrar jag mig nu, eller nå´t. Men för honom var det inga problem ifall jag inte kände mig helt hundra med det namnet. Skönt, då slipper jag tänka på det också, hehe.

Han sa att vi kanske måste se bebis först för att se vem det är och vilket namn som passar bäst... =0)

2011-01-26 @ 14:16:00 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (3) Trackbacks ()


Americas Next Top Model 15

I måndags avnsnitt så var det make-over. Terra (som jag verkligen gillade) åkte ut redan efter make-overn, det var tråkigt. Sedan åkte Sara ut som vanligt efter omröstningen.

Terra                                                           
 
Sara


Vad tyckte ni om att de skickade hem Terra?

Och var det Saras tur att åka ut?

2011-01-26 @ 12:07:14 Permalink * TV * Kommentarer (1) Trackbacks ()


HOT or NOT: Regina Lunds vågade galaoutfit

I måndags dök Regina Lund upp på GuldbaggegalanCirkus i Stockholm, klädd i en spännande outfit.

Skådespelerskan bar en vågad utstyrsel i läder och poserade glatt för fotograferna.

Hon matchade med knähöga stövlar, dramatisk sminkning – och en kavaljer som presenterade sig med det förtjusande namnet Bengtsson af Frankenstein.

Vad tycker du om Regina Lunds galaklädsel? Är den HOT or NOT?

Jag säger NOT!

2011-01-26 @ 11:34:51 Permalink * KÄNDISAR * Kommentarer (2) Trackbacks ()


Skoj... =0)

Skoj att mina besökare har ökat så mycket sista tiden... =0) De har legat ett tag nu på dubbelt så många som det brukar vara. Och kul med alla nya som kikar in och kommenterar. =0)Snart blir det ett dopp i plurret... Skönt att kunna ligga och slappa där en stund när kroppen är lite trött, hehe.Har börjat kolla igen på "Dr. Quinn"  som jag började kolla på typ före sommaren (jag har säsong 1-4). Är drygt halvvägs igenom säsong 3. Efter det kan jag låna säsong 5 & 6 av Anneli... =0D

Var ju typ 15 år sedan jag såg det på tv, så det är ett tag sen, hehe. =0P
2011-01-25 @ 17:46:25 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (8) Trackbacks ()


Vissa är helt otroliga...

Jag får fan halsbränna, ont i magen, jobbigare än normalt med andningen & känner mig stressad  av förfrågningarna HELA tiden ifall bebis har kommit... Nu går jag i ide till bebis är ute och tänker inte svara om EN enda person till frågar... Tyst

ORKAR INTE - Bebis kommer när den känner för det. Ska man behöva bli irriterad för att vissa ska sluta tjata?! *suck*

Jag blir fan knäckt här... Jag mår dåligt så det räcker p.g.a. graviditeten! Rynkar på näsan
2011-01-25 @ 12:47:26 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (8) Trackbacks ()


Magbilder vecka 41

Passade på för en stund sedan att ta nya magbilder eftersom lillskrutt ändå inte behagar titta ut... =0P

 

2011-01-25 @ 11:53:19 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (2) Trackbacks ()


Ett roligt test

ALLA BRUDAR, SKA GÖRA TESTET!
 SKOLA, FAMILJ, VÄNNER, FJORTIS, KRIMINELLT, DÅLIGA TIDER.


SKOLA:

Var du duktig i skolan? - Jag var ganska duktig överlag.
Hade du bra betyg? -  Hade medelbra betyg (aldrig några IG:n)
Har du fått göra om ett prov någongång? - Oj det minns jag inte, men det har jag säkert gjort, hehe
Har du fått ett bra resultat på ett prov? - Det fick jag nog en hel del
Skötte du dej i skolan? - Ja
Har du tuggat tuggummi under skoltid? - Det kanske hände någon gång, minns inte
Hade du m
obilen på lektionstid? - Det fanns knappt mobiler när jag gick i skolan, haha
Fick du skäll av en lärare för att ha snackat i telefon? - Se svaret ovan

FAMILJ:

Hur många är ni i er familj? - Min sambo, min storasyster (som bor med sin familj), min lillebror (som bor själv) och mina föräldrar
Du bor tillsammans med dina föräldrar? - Hehe, nej jag flyttade hemifrån för drygt 9 år sedan
Trivdes du hemma? - Ja
Har rymt hemifrån för att du inte orkat med familjen? - Nej, sånt var inte riktigt min grej
Har skrikit och slagit din mamma? - Nej, inte slagit... Men säkert skrikit åt när jag varit arg, hehe
Har fått en rejäl utskällning på sistone? - Nej
Har kallat någon i din familj för diva, idiot, cp, osv.? - Tyvärr, det har nog hänt 
Vem betyder mest för dej i din familj? - Hmm, mamma tror jag
Du älskar din familj oavsett vad som händer? - Det tror jag

VÄNNER:

Du har vänner? - Ja
Du brukar vara med? - Några få, ibland
Vem/vilka var du med sist? - Anneli & Tomas 
Älskar du dina vänner hur dom än ser ut? - Älskar är väl att ta i, haha. Men tycker om gör jag för det mesta, hehe.  
Är det okej att ha kill-kompisar? - Ja självklart
Skulle du kunna döda någon av dina kompisar? - Oj, svår fråga 
Har du blivit av med någon vän på sista tiden? - Inte vad jag vet, hehe  

FJORTIS:
Du sminkar dej varje dag? - Nej
Putar med läpparna på kort? - Ibland, haha
Tar kort på dina bröst? - Nej, varför skulle jag göra det
Använder foundation på läpparna? - Nej, det har jag aldrig gjort
Super dej packad varje helg? - Har aldrig varit full och vill inte bli det heller
Du plattar håret och har en typ av fjortisfrisyr? - Nej, jag plattar sällan håret och någon fjortisfrisyr har jag nog knappast, hehe 
Ditt hår e knallblont? - Nej, jag skulle aldrig vilja vara blond

KRIMINELLT
:

Är det okej att vara kriminell? - NEJ 
Vill du bli kriminell? -  Nej, verkligen inte
Varför gör du sånt här? - ?!
Vad är inte okej med att vara kriminell? - Allt som det innebär att vara kriminell
Skulle du sno en bil om du inte orkade gå hem? - Jag har vett i huvudet så nej, jag skulle aldrig göra så
Har du suttit i fängelset? -  Nej 
Vill du hamna i fängelset? - Eh, nej, dum fråga... 

DÅLIGA TIDER:
Vart på dåligt humör den senaste tiden? - Ja
När drack/smakade du senast alkohol? - Smakade någon klunk öl för ett tag sen av sambon
När grät du senast? - Igår, haha (känslorna går lite upp och ner när man är gravid, hehe)
Du har gråtit över en kille? - Ja  
Vem bråkade du senast med? - Vet inte
2011-01-25 @ 09:07:09 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (10) Trackbacks ()


Sims 3

Har inte lagt in bilder från Sims 3 på evigheter... Satt precis och kollade igenom sånt jag fotat medans jag spelat och måste visa några roliga bilder. =0)

En bara något sur tjej som inte har ätit på 23 timmar, haha.
  

På väg att föda... Ingen som tror att hon har ont va?! =0P
 

Tårtan började brinna, haha.


En tjej med lite skojsiga kläder som kom upp när jag slumpade simgubbar...


Lite buggar i spelet
     


Spelar DU Sims? Brukar du få några roliga buggar?!

2011-01-25 @ 08:38:41 Permalink * SIMS * Kommentarer (3) Trackbacks ()


Kul på hjul - Eller inte!

Roligare kunde det vara än att vakna strax efter 04:30 och sedan inte kunna somna om... När klockan var 06:10 så fick jag nog och gick upp då jag var vrålhungrig och klarvaken. Sambon har morgonvecka denna vecka, så risken finns ju att jag kommer få sova för lite andra dagar... Lite dumt då jag behöver ALL energi jag kan få iom att förlossningen ju kan starta när som helst eg.

Jag får vila extra länge senare istället...

Hade en del kommentarer att svara på, så nu när jag har tid och åter tid samt lust till det, så får jag väl passa på att svara på dem, haha.
2011-01-25 @ 08:08:31 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vecka 41

Det händer inte så mycket med din bebis de sista dagarna innan förlossningen. Det är trångt i magen och bebisen förbereder sig på förlossningen. Cirka 4 procent av alla barn i Sverige föds förre vecka 38 och lika många efter vecka 42.

Du räknas som överburen om du inte har fött ditt barn 14 dagar efter beräknat förlossningsdatum, det vill säga när du har gått 42 fullgångna graviditetsveckor. Din barnmorska ger dig då en tid för kontroll på förlossningsavdelning eller annan specialistmottagning för att bedöma om man ska sätta igång förlossningen.

Fördelar med att gå på övertid:
2011-01-24 @ 13:51:07 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (10) Trackbacks ()


Måste få säga...

De börjar bli tjatigt, så nu måste jag göra ett inlägg om det...

Jag förstår att folk är nyfikna på om bebis har kommit, men SNÄLLA, ni behöver inte hålla på och fråga hela tiden (som en del gör tyvärr). Det är tjatigt för mig att få samma fråga var och varannan dag.

Som jag skrivit tidigare så lovar jag att ni som känner mig får veta det via telefonsamtal eller sms. Och ni på bloggen får veta det här tids nog... ;0)

Bebisen kommer inte ut fortare bara för att ni frågar hela tiden, så snälla RESPEKTERA detta då jag blir ganska less  på att vissa frågar hela tiden och det minst sagt stressar mig!


LÅT STÅ!
2011-01-24 @ 12:14:45 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (11) Trackbacks ()


Effektiva jag...

Idag ska jag vara effektiv... Har för en stund sedan varit nere i tvättstugan och satt igång 2 maskiner. Och nyss startade jag igång diskmaskinen. Och senare ska jag väl ta mig i kragen och dammsuga också.

Men det är ingen förändring i hur jag mår... Känner mig fortf. sjuk, ont i kroppen, huvudvärk, supertrött, illamående en del, o.s.v. Så jag hoppas att det är som för flera jag pratat med, att det är en liten bebis som snart vill komma ut, hehe... =0)Nu är bebis på övertid... Jag undrar om den har inrett så pass fint där inne att den inte vill flytta ut. Iallafall... har den inte flyttat ut senast  den 31/1 så blir det nog vräkning, haha. =0P
2011-01-24 @ 11:57:00 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (2) Trackbacks ()


Överlevare - That´s me ;0)

Jag överlevde promenaden både TILL Ö.B. och FRÅN... Inte illa pinkat va, trots att jag har ont överallt nu. =0P

Nu väntar jag på att jasminriset ska bli klart och sedan värma chili con carnen jag köpte på Ö.B. ~Jag är vrålhungrig~ Tänk, det är ju inte bara jag som vill ha mat, utan en liten krabat i magen också, hihi. =0)

Sedan efter jag ätit så ska jag prova diskmaskinen... Wish me luck! ;0)

Sen blir det vila, då jag aldrig orkar med resten av dagen annars!Svara på allas kommentarer får jag sysselsätta mig med senare när jag har tid och ork med det, hehe! =0P
2011-01-23 @ 14:38:24 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (9) Trackbacks ()


Äntligen...

Nu har sambons pappa köpt och satt fast kopplingen som behövdes på kranen i köket för att kunna använda bänkdiskmaskinen som jag tog från morfar & hans fru efter att de dog i höstas.

Så nu skulle jag behöva köpa disktabletter eller diskpulver. Funderar på om jag ska ta mig orken att gå till Ö.B. Är ju så äckligt trött hela tiden numera, men frisk luft behöver jag nog...

Sen att jag får ont i rygg och bäcken kommer jag inte ifrån, men det är tur att det inte är så långt...Har förövrigt sista dagarna känt mig allmänt konstig och med en sjukkänsla i kroppen, varit mer trött än någonsin så det är jobbigt i kroppen, haft mindre matlust till och från... Så jag funderar ifall det beror på att bebis snart tittar ut då vissa tydligen har mått så här innan deras förlossningar satt igång.

Nåväl, den som lever får se... Men skit mår jag iaf!
2011-01-23 @ 12:11:49 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (2) Trackbacks ()


Fortfarande inte...

Till er som är nyfikna så kan jag säga att bebis inte är på gång än och den lär antagligen inte komma idag heller, haha. ;0P

Har haft lite mera värk inatt igen samt nu, men det har jag ju fått till och från sista veckorna och bara blivit lurad, hehe. Så jag tar bara dagarna som de kommer och bebisen tittar ut när den känner sig redo. =0)

Många förstgångsföderskor går över tiden, så jag blir väl en av dem, hehe...
2011-01-23 @ 10:10:11 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (8) Trackbacks ()


Kan man?!

Kan man vara gravid hur länge som helst tro?! Jag undrar ifall bebis tror det då den inte verkar vilja komma ut till oss, haha.

Nu blir det frukost, jag har börjat göra mannagrynsgröt igen. Mumma. =0P

Var och handlade igår på ICA Maxi efter att sambons pappa hämtat mig hos barnmorskan. Jag köpte på mig 4l havremjölk så jag får gröt till frukost ett antal dagar... *glad*

Sedan blev det en massa äpplen, bananer och apelsiner då jag fullkomligt ÄLSKAR frukt. Sen lite annat smått och gott såklart. Jag får passa på när jag åker bil med någon... Jag kan ju inte direkt gå till affären själv och bära hem tunga kassar... Absolut INTE bra när man är höggravid då man kan få riktigt ont i bäcken, rygg och även få sammandragningar, m.m.!Sista nätterna har jag vaknat jag ljuger inte säkert 10-15ggr. Och nu sov jag för länge känner jag då jag har ont i huvudet och mår skit. =0/

 När jag var upp inatt kl. 03 för att kissa så kände jag att bebis hade hicka, hihi... =0P
2011-01-22 @ 09:58:23 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (33) Trackbacks ()


Allt såg bra ut

Idag kl. 10:45 hade jag min dejt med barnmorskan för den vanliga rutinkontrollen med att mäta min mage, lyssna på bebisens hjärtljud och mäta mitt blodtryck.

Sista 2 gångerna har mitt undertryck varit liiite högre, och det sa barnmorskan att det kan vara så här nära inpå förlossningen. Att kroppen känner att något är på G.

Magmåttet låg på 34 cm precis som sist jag var där. Så magen växer inget mer kan jag tänka, hehe.

Och bebis hjärta slog kanonfint som vanligt. Skönt det!
2011-01-21 @ 18:20:42 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (8) Trackbacks ()


Marie Picasso's hjärntumör

”Idol”-vinnaren Marie Picasso har drabbats av en hjärntumör. Sångerskan berättade om sjukdomen i radioprogrammet ”Sjuhärad direkt”.

Intervjun skulle egentligen handla om bortsprungna hundar, men mot slutet av programmet blev hon tillfrågad om sina framtidsplaner.

Sångerskan har ställt in flera framträdanden den senaste tiden och valde att öppna upp sig för intervjuaren:

— Jag har väl mått bättre. Jag orkar inte ljuga längre, jag har en hjärntumör.

Marie, 31, förklarade att hon är sjukskriven och att hon ställer sitt hopp till en kommande operation.

— Jag är säker på att kirurgerna kommer ta bort den och att det kommer att bli en lyckad operation. Sen kommer jag tillbaka med buller och bång. Det kan jag garantera.

Marie Picasso vann ”Idol” 2007 och har även medverkat i ”Körslaget” och ”Big Brother”.

  

Marie när hon vinner IDOL 2007

2011-01-21 @ 09:28:37 Permalink * KÄNDISAR * Kommentarer (2) Trackbacks ()


Vill ni göra en sista gissning?!

Slänger in denna gissa-lista igen ifall det är någon som lite snabbt vill vara med och gissa innan bebis tittar ut... =0)

Gissningar:

Peter - 19/1

Tess - 20/1: Flicka  (
www.cutetess.blogg.se)

Micke
- 20/1: 4119g, 52 cm

Annelis pappa - 20/1: Flicka, 20/1, 3100g, 51cm

Linda - Några dagar innan BF, runt 3000g, 51-52cm  (www.lindahmaries.blogg.se)

Maria - Några dagar före BF, runt 3200g, 49 cm

Bella - 22/1: 3300g, 50cm  (
www.bbella.blogg.se)

Emmy
- 22/1: Flicka, 3320g, 51cm  (www.artanimagen.blogg.se)

Moster Helene - 23/1

Anneli - 23/1: Flicka, 23/1, 3200g, 52cm

Jessica Jönsson - 23/1: Flicka, 3670g, 51cm (
www.jessicavarld.blogg.se)

Annelis brorsdotter Josse
- 24/1: Flicka, 3149g, 52cm

Veronica - 24/1: Flicka  (www.thisisshit.webblogg.se)

Mamma - 25/1: runt 3000g, 48cm

Ellen & Vendela - 25/1: Flicka  (
www.prettygeeks.blogg.se)

JD - 25/1: Flicka, 51cm (
www.josdil.blogg.se)

Nina - 25/1: Flicka

Matti (älsklingen) - 26/1: 3250g, 49,5cm

Elin (systeryster) - 26/1: 3200g, 49 cm

Eeva (Sambons syster) - 26/1: 3248g, 50 cm

Annelis mamma - 26/1: Flicka, 3400g, 50cm

Sara - 26/1: Flicka, kl. 14:54, 3465g, 51cm  (
www.zasata.blogspot.com)

Katja
- 27/1: Flicka, 3140g, 49cm  (www.smultronduvan.blogg.se)

Emmelie - 27/1: Flicka, 3890g, 51cm  (www.emmgus.blogg.se)

Madde - 27/1: Pojke, 3600g, 50cm  (www.barnenshjaltar.blogg.se)

Marie-Louise - 27/1 (www.madredetres.blogg.se)

Jag -
28/1: 3150g, 48 cm

Annelis syster Mia
- 28/1: Pojke, 3700g, 53cm

Johanna - 28/1: Flicka, 3578g, 51cm  (www.lifeofjohanna.bloggplatsen.se)

Annelis bror Tomas
- 29/1: Pojke, 2500g, 48cm
Vill du gissa får du gärna göra det... Du väljer själv om du säger datum, längd, vikt, kön o.s.v. Solig
2011-01-20 @ 18:37:06 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (13) Trackbacks ()


Tar det aldrig slut?! Haha...

Jag har suttit i säkert 1,5 timme nu och svarat på hur många kommentarer som helst (35 stycken än så länge...). Och ändå är jag inte helt klar. Pust, det är tidskrävande det här, haha. =0P
2011-01-20 @ 18:25:21 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (3) Trackbacks ()


Utbrytare #1?

Gud vilken bökig bebis jag har i magen då...

De har sista dagarna har bebis hållt på så in i Norden att det bokstavligt känns som att den ska bryta sig ut, haha.

Kanske en blivande breakdansare eller varför inte en brottare?! *ler*
2011-01-19 @ 23:09:39 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (9) Trackbacks ()


Bloggdesign åt en "liten" tjej... ;0P

Nu har jag igår och idag hållt på ett par timmar totalt med att göra en bloggdesign åt kompisens brorsdotter.

Kolla in hennes blogg om ni vill <HÄR>


Jag är nöjd och det blev hon turligt nog också... Solig

2011-01-19 @ 22:47:24 Permalink * FOTO, PHOTOSHOP & DESIGN * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Rutinkontroll hos barnmorskan antar jag...

På fredag blir det antagligen en tur till barnmorskan för rutinkontroll då jag har svårt att tro att bebis tittar ut innan dess... =0P

Det verkar vara en seg liten en där inne som verkar trivas väldigt bra... busunge, hehe.
2011-01-19 @ 18:31:00 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (2) Trackbacks ()


Är Kronprinsessan gravid eller ej?!

Jag hörde igårkväll på Rix FM av Gert Fylking att kronprinsessan Victoria är gravid.

 

Om det är sant så är det jättekul för dem... Glad

Vad tror DU?

2011-01-18 @ 16:48:45 Permalink * KÄNDISAR * Kommentarer (9) Trackbacks ()


Följer du Americas Next Top Model 15?

Följer du Americas Next Top Model cycle 15?

Har du några favoriter än så länge?

Några du INTE tycker om?!


Anamaria (Åkt ut)                         Ann
 
Chelsey                           Chris
 
Esther                             Jane
 
Kacey                         Kayla
 
Kendal                             Lexie
 
Liz                          Rhianna
 
Sara                          Terra
 

2011-01-18 @ 14:58:20 Permalink * TV * Kommentarer (7) Trackbacks ()


Ibland blir det lite tokigt...

Idag när sambon hade vaknat så sa han lite snopet till mig när jag satt här:


Han: Men skulle inte du till barnmorskan?

Jag: Haha, nej det är på fredag.

Han: Jaha, jag trodde du skulle dit idag. (ser smått förvirrad ut)

Jag: Skrattar och säger igen att nej det är på fredag.


Han är go min skruttgubbe, hehe.
2011-01-18 @ 12:29:40 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (2) Trackbacks ()


Besöksrekord på min blogg =0D

Ojoj... Igår hade jag besöksrekord på hela 112 unika besökare och 161 sidvisningar. Och besökarnas antal har bara ökat sista veckan... Fasen så skoj, nu är jag GLAD!

 

2011-01-18 @ 09:57:37 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (3) Trackbacks ()


Hannele

Hannele; jag kan tyvärr inte svara då du inte lämnade din bloggadress...

Hoppas du läser detta och skriver igen. ;0)
2011-01-17 @ 19:03:15 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (20) Trackbacks ()


Slit och släp... Eller så!

Nu har jag gjort 2/3 av det jag skulle jobba med idag... Jag har kastat sopor och tvättat samt vikt och lagt undan tvätten.

Nu är det bara den ofantligt TRÅKIGA disken kvar att diska. Tänkte påbörja någon slags middag snart och ta disken i samma veva.

Jag/sambon måste se till att fixa snart så vi kan installera och använda bänkdiskmaskinen jag tog från morfar. För det är sååå boring att diska för hand. Speciellt när diskhon är full. Och ändå diskade jag för bara några dagar sedan.

Är det någon som lägger i en massa extra bara för att jävlas?! Jag undrar jag...
2011-01-17 @ 18:53:15 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tänk vad utvecklingen går framåt ;0)

2011-01-17 @ 17:08:39 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (8) Trackbacks ()


Så roligt...

Min statistik har stigit en del sista tiden...

Jag undrar jag om det är många som är nyfikna på när bebis kommer titta ut, o.s.v. Solig

Kul iaf... Jag brukar väl ligga på ca. 15-30 unika besökare per dag, men sista veckan har det bara ökat och jag har typ inte legat under 40 unika besökare per dag... Igår hade jag nästan 80 unika besökare.

Och 2 nya personer som följer min blogg via Bloglovin' såg jag... Glad *ler*
2011-01-17 @ 13:06:11 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (5) Trackbacks ()


Jobba frivilligt?!

Idag blir det jobba av... Jag och bebis ska tvätta, diska och kasta sopor bl.a.

Eller ja, det blir väl mest JAG som får jobba skulle jag tro. Den där skrutten verkar ganska LAT tycker jag och bara badar där inne i livmodern hela tiden! Tungan ute
2011-01-17 @ 10:38:24 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (1) Trackbacks ()


V40

Kroppen:

Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet:

Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Egna anteckningar:

Jag är på dag 274 av 280. (97,9%).

Efter att ha haft mycket mindre ont i ett antal dagar (och jag inte ens behövt använda TENS-apparaten) så har det äntligen börjat gå åt rätt håll igen. Sista 2 dagarna har det varit mera värk igen och bebis har börjat trycka sig mera nedåt igen. Jag tror mer och mer på att jag kanske inte kommer få bebis innan BF den 23/1. Jag dyker väl upp till barnmorskan på fredag när jag har tid hos henne, haha.

Men det vore nice att få bebis någon gång under fredag-söndag om den nu inte vill komma de närmsta dagarna!

2011-01-17 @ 10:11:45 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Fergie

Sångerskan Fergie är känd för sin kurviga vältränade kropp. Men under semestern brukar hon skippa träningen och unna sig god mat och dryck. "Jag brukar ha ett litet träningsuppehåll under semestern. Det måste man få ha", säger hon till US Magazine.

Till sina 157 centimeter i längd pendlar hon mellan 47-50 kilo.

"Min diet är ganska simpel. Undviker kolhydrater och äter fler små mål om dagen än tre stora".
  

Hennes kropp is to die for...

 

2011-01-17 @ 09:26:29 Permalink * KÄNDISAR * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Datoranimerad Förlossningsfilm

Kolla in denna animerade 3D-film om hur FÖRLOSSNINGEN går till... Riktigt coolt. Drömmer

http://se.babycenter.com/video/pregnancy/labor-and-birth/
2011-01-16 @ 12:43:04 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (2) Trackbacks ()


Ny design

Jag tyckte den juliga bakgrunden hade gjort sitt och bytte för en stund sen...

Har tänkt ändra design sen när bebis har kommit och göra en ny header, men har denna design tillsvidare!
2011-01-16 @ 11:54:48 Permalink * FOTO, PHOTOSHOP & DESIGN * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Gissningar - Uppdatering

Gissningar:

Peter - 19/1

Tess - 20/1: Flicka  (www.cutetess.blogg.se)

Micke
- 20/1: 4119g, 52 cm

Annelis pappa - 20/1: Flicka, 20/1, 3100g, 51cm

Linda - Några dagar innan BF, runt 3000g, 51-52cm  (www.lindahmaries.blogg.se)

Maria - Några dagar före BF, runt 3200g, 49 cm

Bella - 22/1  (www.bbella.blogg.se)

Emmy
- 22/1: Flicka, 3320g, 51cm  (www.artanimagen.blogg.se)

Anneli
- 23/1: Flicka, 23/1, 3200g, 52cm

Jessica Jönsson - 23/1: Flicka, 3670g, 51cm (www.jessicavarld.blogg.se)

Annelis brorsdotter Josse
- 24/1: Flicka, 3149g, 52cm

Veronica - 24/1: Flicka  (www.thisisshit.webblogg.se)

Jag - 25/1: 3150g, 48 cm

Mamma - 25/1: runt 3000g, 48cm

Ellen & Vendela - 25/1: Flicka  (www.prettygeeks.blogg.se)

Nina
- 25/1: Flicka

Matti (älsklingen) - 26/1: 3250g, 49,5cm

Elin (systeryster) - 26/1: 3200g, 49 cm

Eeva (Sambons syster) - 26/1: 3248g, 50 cm

Annelis mamma - 26/1: Flicka, 3400g, 50cm

Sara - 26/1: Flicka, kl. 14:54, 3465g, 51cm  (www.zasata.blogspot.com)

Katja
- 27/1: Flicka, 3140g, 49cm  (www.smultronduvan.blogg.se)

Emmelie - 27/1: Flicka, 3890g, 51cm  (www.emmgus.blogg.se)

Annelis syster Mia - 28/1: Pojke, 3700g, 53cm

Annelis bror Tomas - 29/1: Pojke, 2500g, 48cm
Vill du gissa får du gärna göra det... Du väljer själv om du säger datum, längd, vikt, kön o.s.v. Solig

2011-01-16 @ 10:47:47 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (2) Trackbacks ()


Är jag verkligen gravid?!

Sista 2 dagarna har jag börjat fundera... Hade ju väldigt massa värk i slutet av förra veckan och en del i början av denna vecka. Men nu känns det vissa stunder knappt, eller ja... Ont har jag ju, men inte så som det var i helgen som var.

Jag tänkte igår att graviditeten kanske har börjat gå tillbaka, haha...Nu är det bara 8 dagar kvar till beräknat datum och jag tror inte bebis kommer än på ett tag. Tidigast i mitten av nästa vecka kanske, om jag har TUR! Drömmer


Det är ingen idé att ni frågar om bebis har kommit... Den kommer när den kommer och jag lovar, alla får reda på det tids nog ska ni se. Både här i bloggen och min familj & mina vänner. Var inte oroliga! Flört
2011-01-15 @ 09:11:55 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (2) Trackbacks ()


Leann Rimes nya behag - HISS eller DISS

När nyförlovade sångerskan Leann Rimes nyligen åkte på kärlekssemester till Mexico med sin nye fästman Eddie Cibrian var det inte bara förlovningsringen som var ny. Leann hade också fått större bröst, och nu avslöjas det att sångerskan lagt sig under kniven för att fylla ut bikinitoppen.

Utan implantat


Utan implantat tilll vänster - Med implantat till höger


Med implantatVad tycker NI? HISS eller DISS?

Jag tycker det ser bra ut så jag säger HISS. Det ser inte konstigt ut som det gör på många smala som sätter in silikon och får fula bollar bara. Det enda som jag skulle vilja se är att hon lägger på sig några kilon...

2011-01-15 @ 08:55:33 Permalink * KÄNDISAR * Kommentarer (5) Trackbacks ()


Kul att vakna klockan 05 - Verkligen!

Idag är det andra dagen denna vecka som jag vaknar runt kl. 05 när sambon går upp och jag verkligen inte kan somna om sen... Kl. 07:20 fick jag nog och gick upp. Jag får vila lite extra senare istället. Ingen idé att ligga i sängen i flera timmar när man ändå inte kan somna om.

Det är något jag bävar för sen när bebis har kommit... Just det där när bebis vaknar var och varannan timme på natten för att amma. Jag är en sådan person som kan ha VÄLDIGT svårt att somna om, som ni då förstår... Foten i munnen 

Jag vet inte hur det ska gå om jag inte kan somna om och knappt får sova på nätterna. Så jag hoppas, HOPPAS att jag får en snäll bebis som låter mamma sova lite grann emellanåt... Hehe. Drömmer

2011-01-14 @ 07:55:26 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (3) Trackbacks ()


Folks gissningar om BEBIS

Har gjort en lista på de som har gissat än så länge... Jag kommer fylla på den eftervart. Det är flera som har gissat men jag har inte har deras uppgifter just nu.

 

2011-01-13 @ 11:54:32 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (5) Trackbacks ()


Har någon...

Är det någon som har sett till min lilla bebis?!  Baby

Den verkar inte vilja komma ut... Jag tycker allt att det är dags att du kommer ut till mamma & pappa nu! Solig

2011-01-13 @ 09:57:32 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Britney's nya
Vad tycker ni om låten?

2011-01-13 @ 09:49:31 Permalink * MUSIK * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Sovrum - Ommöblerat - Check

Igår möblerade jag och sambon om i sovrummet... Byrån som syns till vänster i före -bilden står numera i datorrummet. Samt att vi då ställt våran säng vid en annan vägg som ni ser och även mitt nattygsbord och sedan ställt spjälsängen vid våran fotände... =0)

 

2011-01-12 @ 12:54:23 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Magbilder i collage

Satt precis och gjorde ett collage på mina magbilder från vecka 29 till vecka 39.
Det har hänt en del... Drömmer

2011-01-11 @ 09:27:54 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (5) Trackbacks ()


Fler scrapbook-bakgrunder i min andra blogg

Jag testade en hel del nya scrapbook-bakgrunder igår. Nu finns de på min andra blogg om ni vill kika och kanske få lite inspiration att ändra eran blogg. =0P

>Här<

2011-01-10 @ 12:51:38 Permalink * FOTO, PHOTOSHOP & DESIGN * Kommentarer (2) Trackbacks ()


Vecka 39

Kroppen:

Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet:

Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Eftersom det är ont om plats i livmodern kan det hända att navelsträngen är alldeles tilltrasslad. Att den sitter runt barnets hals är vanligt och det är ingenting du behöver oroa dig för. Cirka 20 procent föds så och det är oftast inget problem eftersom barnmorskan lätt kan lossa den vid födseln. Det mesta av fosterfettet på huden är borta nu och moderkakan förser fostret med antikroppar som ska hjälpa barnets immunsystem att hålla infektioner borta de första sex månaderna.

Egna anteckningar:

Jag är på dag 267 av 280. (95,4%). TENS-apparaten är min bästa vän just nu, hehe.

Nu tycker jag allt att bebis kan börja klä på sig och komma ut i kylan... Drömmer

2011-01-10 @ 11:51:12 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Om en stund...

Om en stund får jag besök av 2 kompisar ifrån Västerås...

Jag har passat på att dammsuga och diska lite tidigare. Nu äter jag lite god fruktsallad i väntan på dem och maten de ska köpa på McDonald´s.

Får se vad vi hittar på när de är här sen... Spela lite Wii kanske, det blir ju inte så ofta.Igårkväll när jag skulle sova hade jag himla ont som kom och gick en bra stund. När jag vaknade vid 01:30 så startade värken igen... Det kändes som att bebisen var på väg att trycka sig ut därnere, bokstavligt talat... Förvånad

Började fundera på om det bara var förvärkar eller riktiga...

Hmm, skitsvårt att veta. :S

Idag har jag inte lika ont, men jag använder TENS-apparaten... Stängde av den nyss när jag tvättade händerna och då blev värken starkare. Så då måste den hjälpa iaf, hehe.
2011-01-08 @ 13:13:49 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fredag idag, hela dagen...

Har precis suttit med TENS-apparaten i drygt 1h. Tyckte  inte att den hjälpte, men jag började få mera värk efter att jag tagit av den. Så den kanske hjälper lite iaf... *hoppas*Väntar på att ugnen ska bli varm så ska jag slänga in en vegetarisk pizza. Får pilla bort osten så gott jag kan sen när jag ska äta den.

Sen funderar jag på att ta en promenad till Ö.B. Komma ut lite och få frisk luft. Solen skiner ju så fint ute... =0)Fy, jag har inte sovit många timmar inatt.. Somnade framåt kl. 23 igårkväll skulle jag tippa på, sen vaknade jag runt 03 och var tvungen att gå på toa. Sen hade jag en starkare värk som kom och gick... Klockan gick och jag var fortfarande vaken när älskling kom och la sig mellan 04:30-05. Sen låg vi och pratade och vips så var klockan efter 05:30. Jag hann med att gå på toa 2ggr till kan jag tillägga... När klockan var 06:40 så var jag fortarande vaken...

Somnade väl om kanske runt 7-snåret. För att bli väckt strax efter 8 av att syrran ringde på hemtelefonen. :S

Hon hade smsat igårkväll och frågat om jag ville följa med hennes kompis idag till syrran, men jag orkade verkligen inte. Är helt förstörd... Sömn behövs folk, verkligen.

Så det blir en hel del vila senare för min del...Jag tycker INTE om att det är nollgradigt nu och ska bli några plus i helgen... Då blir det blötsnö och slask om det hinner börja smälta lite. Och sen det roliga när det fryser på igen och blir isgator. Näe, tacka vet jag när det håller sig lite kallare och snön är mycket bättre. Plusgrader kan det bli i mars, inte INNAN!
2011-01-07 @ 12:18:44 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (1) Trackbacks ()


FRINGE är tillbaka! Vad kommer att hända?

Sent ikväll börjar äntligen den nya säsongen av FRINGE... Yeajj. =0)

Förra säsongen slutade med en riktig cliffhanger; Olivia fastnade på den andra sidan, medan den andra Olivia (officiellt kallad Bolivia) lyckades ta sig över till den här sidan. Walter, Peter och Broyles verkade helt omedvetna om detta och kände sig kanske till och med lite nöjda med sin dag medan vår Olivia satt fast i ett kalt rum, i ett annat universum – ett öde värre än att fastna i hissen.

Väntan på nästa avsnitt är säkert olidlig för alla Fringe-fans men kanske kan abstinensen botas med lite ledtrådar om vad som kommer att ske nästa säsong. För er som absolut inte vill veta någonting om säsongen som komma skall rekommenderas att sluta läsa ögonblickligen. Försök inte tjuvtitta! Alla andra kan se fram emot detta i säsong tre:

•    Ännu mer Walternate. Walter är ju underbar och Walternate är underbart obehaglig och nu kommer vi få se mer av honom, frågan är om han kommer att bli mer mänsklig eller vara den onda tvillingen för evigt.

•    Nya spännande karaktärer. I slutet av förra säsongen fick vi en glimt av alla människor som bor på den andra sidan. De har både en Broyles och en levande Charlie där. Vi kommer att lära känna dessa karaktärer mer i den nya säsongen.

•    Kärlek. Olivia och Peter verkade ju ganska nykära när vi sist lämnade de, frågan är hur det kommer gå med kärleken nu när Olivia är på den andra sidan. Kärlek kommer vi dock att få, men kommer det att vara på riktigt?

•    Fler mystiska fall. Fringe är ju inte Fringe utan sina fall och nästa säsong kommer inte att göra de som är sugna på klurigheter besvikna, inte heller kommer det vara en brist på äckliga fall, kanske kommer till och med ett huvud att explodera i säsongens andra avsnitt… bara kanske.
2011-01-07 @ 09:52:18 Permalink * TV * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Victoria Beckham erkänner bröstoperation

"Efter år av spekulationer och rykten, och efterföljande dementier, så medger nu Victoria Beckham att hon har haft silikonimplantat i sina bröst. Hon gör erkännandet i en intervju med brittiska Vogue när hon plötsligt förklarar att hennes DD-kupa numera är väck.

— Inga torpedbazookas heller. De är borta, säger hon och bekräftar att hon låtit sig opereras för att bli av med implantaten.

Det rapporteras att Victoria vägrade utveckla resonemanget för intervjuaren när hon väl insåg vad hon just hade sagt.

Rykten om att Victoria, 36, hade skaffat större bröst började cirkulera redan år 2000. Hon ska ha gått från en A-kupa till DD-kupa. Nio år senare skrevs det att implantaten hade tagits ut samt att Posh valde familjen Beckhams villa i södra Frankrike som tillflyktsort medan hon återhämtade sig från operationen.

I Vogue-intervjun pratar Victoria även om åldrande. Hon medger bland annat att maken David, 35, inte är samma ungdomliga skönhet som tidigare.

— Häromdagen tittade jag på David när han var alldeles nyvaken och tänkte ”Du ser ut som sk*t!”. Tack och lov, för det här är en man som alltid har sett perfekt ut.

Genom åren har det rapporterats att Victoria och David, efter tre söner, önskar sig en dotter. Men nu medger mamma Posh att det inte ser ljust ut för just den drömmen.

— Kanske blir det ett till barn en dag, men jag tror att chanserna för att vi ska få en dotter är väldigt små, säger hon till Vogue."

Victoria med Spice Girls 1998 - Innan implantatenVictoria 2000


Victoria 2006


Victoria 2007


Victoria 2009 när hon har tagit ut implantatenVictoria 2010

2011-01-06 @ 10:07:49 Permalink * KÄNDISAR * Kommentarer (3) Trackbacks ()


Gröna Hissen

Jag har nyss sett på farsen "Gröna hissen"  på Svt1. Den var rolig, man fick skratta en del. =0)

Här är huvudrollsinnehavarna: Johan Ulvesson och Eva Rydberg."Klassisk fars från Fredriksdalsteatern. En man och en kvinna bestämmer sig för att göra sina respektive äkta hälfter svartsjuka. Billy har det lite knepigt i sitt äktenskap med före detta aktrisen Marianne. Hans intresse för fjärilar irriterar henne till den milda grad att hon vill skiljas. Billy får rådet av sin gamle skolkamrat och granne att göra sig mer intressant genom att göra frun svartsjuk. Tillsammans med grannfrun snurrar karusellen igång med åtskilliga missförstånd."

2011-01-05 @ 22:17:38 Permalink * TV * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Uppdateringar...

Allt såg lika bra ut med mig och bebis som vanligt.

Blodtryck: 130/80
Bebis hjärtljud i snitt: 140-145 slag/minut
Magmått: 33,5-34 cm (magen hade inte växt så mycket sedan sist då bebisen har sjunkit ner mera)

Barnmorskan kände en del på magen för att uppskatta bebis storlek och sa att den inte kändes så stor och att hon inte tror jag kommer få någon större klump iaf. Som hon så fint uttryckte det, haha. =0P

Hon försökte även känna bebis huvud men det gjorde hon inte så bebis har sjunkit ner ännu mera sedan jag var där sist. Och när jag sa att jag haft en del som mensvärk sista dagarna så sa hon att då kanske det inte är långt kvar. Den som lever får se... =0)Igår fick jag med mig en TENS-apparat hem från sjukgymnasten. Den kostar 100:- att hyra för en hel månad. Jag ska testa den någon dag så jag inte står sen på sjukhuset och förlossningen är igång och jag har så ont att jag inte orkar börja fiffla med apparaten. Så det är väldigt bra att man får ha den hemma och prova och se vilket/vilka förinställda program som känns bra...
2011-01-05 @ 18:33:00 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Rutinkontroll

Idag blir det rutinkontroll hos barnmorskan... =0)

Återkommer senare, för nu måste jag göra mig klar då sambons pappa hämtar upp mig kl. 11:10 eftersom jag har tid på sjukhuset kl. 11:30.


Hoppas ni får en bra dag!
2011-01-05 @ 10:45:08 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Gissa vem

Känner du igen denna kändis som är helt osminkad? =0)
(Jag skulle nog aldrig ha kommit på det, haha...)Jag skriver i slutet av veckan vilken kändisen är (bara jag kommer ihåg, hehe...). =0P

2011-01-04 @ 20:18:25 Permalink * KÄNDISAR * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Smärtlindring - TENS

Idag ska jag till lassarettet för att gå på info om smärtlindringen TENS.

Lite info om vad det är för något:

"TENS, Transkutan Elektrisk NervStimulering, är en metod för smärtlindring som bygger på stimulering med svaga elektriska strömmar. En batteridriven apparat överför via ledningar ström till plattor som sätts på kroppen.

Metoden används vid både akuta och långvariga smärttillstånd.

TENS kan användas både vid så kallad nociceptiv smärta, då smärtan vanligen har sitt ursprung i leder, skelett, muskler, hud, och i interna organ, och när smärtan är neuropatisk eller neurogen (det vill säga smärtan härstammar från nervsystemet).

TENS-smärtlindring kan användas i samband med (före och under) förlossning. I Sverige och Finland finns möjligheten att hyra en TENS-apparat för smärtlindring hemma när sammandragningarna börjar.

Metoden har även visat sig ge smärtlindring och förbättrad sårläkning vid perifera cirkulationsrubbningar.

TENS är även effektiv vid behandling av illamående.

TENS kan räcka som enda behandlingsform, men kan också vara ett värdefullt komplement till annan farmakologisk och/eller fysikalisk behandling.

TENS går bra att kombinera med många andra behandlingar, till exempel farmakologisk behandling och akupunktur."


Du som har fött barn tidigare, har du använt TENS? Vad var det för fördelar respektive nackdelar för dig?

2011-01-04 @ 10:11:41 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (2) Trackbacks ()


Familjen Annorlunda + Spårlöst

Ikväll börjar en ny säsong av både "Familjen annorlunda" och "Spårlöst". Självklart kommer jag sitta bänkad framför tvn då, kl. 20 respektive kl. 21. =0)

Någon mer än jag som ÄLSKAR de programmen?

2011-01-03 @ 14:07:12 Permalink * TV * Kommentarer (7) Trackbacks ()


Vecka 38

Kroppen:

Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet:

Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång och barnets medelvikt är 3200 gram. Huvudets omkrets är ca 34,8 cm. Ditt barn är nu redo för ett liv utanför livmodern. Visste du att det är barnet själv som bestämmer när det ska komma ut, graviditetslängden finns programmerad i barnets arvsanlag. Lungorna är fyllda med vätska fram till födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft.

Egna anteckningar:


Jag är på dag 260 av 280 (92,9%). Nu är det kanske nära... Ska bli spännande att se när plutt vill titta ut. =0P


2011-01-03 @ 13:01:03 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Tofuline - Chokladglass

Tidigare idag fick vi allt vi beställt igårkväll från ICA Kvantum... Jag beställde bl.a. mjölkfri glass från Tofuline  med smaken choklad.

Jag åt lite tidigare, den var god.

Jag tycker den såg så läcker ut i förpackningen... =0P


Har ni smakat den? Vad tycker ni om smaken?

2011-01-03 @ 12:55:23 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Promenix

Tidigare idag tog jag en promenad till och från Hemköp för att handla lite smått. Det tar väl ca 20 min att gå dit, och jag kan ju inte gå riktigt lika fort nu som normalt, hehe.

Köpte på mig apelsiner, äpplen, ciabatta-bröd, finsk lördagskorv till gubben och prickig korv till mig, lite lättdrycker och äppeljuice samt lite godis till oss...

Var så sugen på chips och tänkte köpa en påse med smaken grill/peppar, men den fanns ju fan inte ens... =0/ Så jag blev ledsen i ögat och plockade godis istället!Imorgon ska vi göra en beställning med hemkörning av matvaror från ICA Ekängen (Kvantum), så jag har suttit för en stund sedan och lagt i en massa nödvändigt i listan... Får se vad gubben lägger till sen. =0P
2011-01-02 @ 19:42:14 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vill ha - ELLOS

Adidasjacka - svartgrön : 499:-

 
Adidasbyxa - svartgrön : 399:-


Puma hoodie - svartrosa : 599:-


Top med resår i midjan - Lilamelerad : 249:-


Kappa - lila eller svart : 599:-


Stickad tröja - klarröd : 199:-


Krinklad kjol, knälång - korall : 149:-


Krinklad kjol hellång - Mörkare lila : 179:-


Pyjamas Hello Kitty - vitrosa : 249:-


Gympasko - grön : 249:-


Jeanskeps - blå : 99:-

2011-01-02 @ 11:34:24 Permalink * SKOR, KLÄDER & ACCESSOARER * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Jippie!

Bebisen gjorde som jag önskade och stannade kvar där inne till efter NYÅR! =0D

Dels roligare för bebis kan jag tänka att fylla i januari istället för i slutet av december, samt att jag vill hinna få mera gjort här hemma först... =0P

Har börjat ha mer och mer värk i livmodern, men det gör ändå inget ifall det dröjer 1 vecka eller 2 innan skrutt behagar titta ut.

Vi kan ju alltid sikta in oss på 2011-01-11, hihi!
2011-01-01 @ 11:01:54 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (2) Trackbacks ()


RSS 2.0