Kommentarer
Postat av: Maria

Hej Lisa!Läste att du har det kämpigt med Alice pga misstanke om tandsprickning. Jag vet hur jobbigt det är med svårsövt barn, Fanny va likadan när hennes första risgryn kom vid 4 mån ålder.

Jag kan rekommendera att Alice sover i sin barnvagn som ni vaggar fram och tillbaka över t ex en mattkant så det blir som en sövande rytm. Sen när ni ska lägga henne i sängen så ta en värmedyna/uppvärmd vetekudde och värm upp hennes säng med först.

Accepterar hon att hon läggs i sin säng för att sova ensam om en av er är kvar i rummet, sk passiv närvaro? Annars är det lite mycket begärt av en 4-5 månaders baby att somna av sig själv. Man kan börja lägga grund för det nu, men det är ytterst få barn som somnar av sig själva vid den här åldern tyvärr.

Ta en babyfilt, forma den till en korv och lägg runt hennes huvud när hon lagts i sin säng. Lägg henne där när hon ska sova, stå/sitt kvar bredvid sängen och nynna/läs en enkel godnattsaga. Accepterar hon att du eller Matti är i rummet utan att interagera med henne under sövningen så passa på att vila, läs en bok/tidning eller bara var... njut av stunden.Hoppas nåt av mina tips kan hjälpa! Kramisar!

2011-07-26 @ 20:47:49
URL: http://missatarax.blogspot.com

DU GLÖMMER VÄL INTE NAMN OCH BLOGGADRESS (OM DU HAR EN):

Namn:
Kom ihåg mig?

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback