Jättemycket att stå i...

På måndag kommer de och byter alla fönster samt balkongdörr i våran lägenhet så jag har i många timmar den senaste veckan hållt på och röjt, städat och plockat undan grejjer. Idag har jag & gubben hållt på hela e.m. med att städa, röja och flytta möbler medans den lilla har roat sig hemma hos sin mummu & ukki (farmor & farfar)...
 
Medans de byter fönstren och balkongdörren så tänkte jag åka med Alice till Västerås då det inte känns lämpligt att ha henne springandes här hemma när det kommer folk som ska jobba.
2012-10-20 @ 18:09:00 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Förskolan igen

Idag fick Alice gå tillbaka till förskolan efter nästan 2v hemma...
 
Fick veta idag att det är fotografering imorgon f.m. :)
2012-10-16 @ 12:25:14 Permalink * ALICE * Kommentarer (0) Trackbacks ()


A

.
2012-10-16 @ 12:22:01 Permalink * ALICE * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Men jag VILL ha allt i badkaret...

.
2012-10-15 @ 22:38:39 Permalink * ALICE * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Sugen på äpple - någon?!

Vadå, ska inte äpplen VA svarta med vita små luddiga saker på?! ;)
 
2012-10-15 @ 22:27:00 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Våra små vill också göra sig fina ibland...

.
2012-10-13 @ 22:05:00 Permalink * ALICE * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Har ju glömt bort bloggen, haha...

Ibland har man huvudet på andra håll och glömmer av bloggen, hehe. :)
 
Jag och Alice har snart ätit klart medicinen mot våran halsfluss, men den lilla verkar inte bli ett DUGG bättre. Hon snorar och hostar så det räcker och blir över. Sista veckans kvällar och nätter har varit riktigt jävla jobbiga då hon vaknar massor och hostar och ingen av oss har sovit speciellt bra. Trots hostmedicin så hostar hon rätt mycket... Något drygt om jag måste ringa VC igen och de får skriva ut en annan sorts medicin. :(
 
Jag mår rätt okej, men har sista dagarna haft ont i halsen och vänster öra, samt hostat lite då och då. Det ska väl ändå bli BÄTTRE utav medicinen... suck!
2012-10-13 @ 21:44:49 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hot mama ;O)

2012-10-06 @ 22:11:46 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Alice - 20 månader

Igår blev den lilla 20 månader. Det firade hon med att hälla ut all yoghurt, haha. :D
 
2012-10-06 @ 20:48:46 Permalink * ALICE * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Saknar...

Jag undrar när du ska dyka upp... En dag snart kanske?!
 
2012-10-05 @ 10:59:00 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Just ja...

Jag glömde berätta hur det gick hos farbror doktorn igår...
 
Både jag & den lilla har halsfluss, så vi fick utskrivet Kåvepenin att äta i 10 dagar. Jag fick även nya recept på mina astmamediciner Bricanyl & Pulmicort. Har inte haft på ett par månader och det har märkts. Det har varit jobbigt med andningen och så.
 
Bara mina astmamediciner gick på 550:-. Dyrt för mig som inte har nå pengar, men vad göra när man måste ha! :(
2012-10-04 @ 22:01:00 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Titt-ut

2012-10-04 @ 21:58:07 Permalink * ALICE * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Allergi mot blommor

Jag hittade lite bra info för oss med allergier mot bl.a. vissa blommor...
 

Många krukväxter är bra på att rena inomhusluften. Men är du allergiker bör du vara försiktig med vilka du väljer.

Astma- och allergiförbundet har listat de värsta allergibovarna: björkris, syrén, hyacint och prästkragearter. En tumregel är att undvika blommande och starkt doftande växter.

- Är du pollenallergiker kan du reagera på mindre mängder pollen och även på starka dofter, kommenterar Gunnar Johansson, professor och överläkare på Klinisk Immunologi, Karolinska Universitetssjukhuset i Solna.

På sjukhusen tillåter man ju inte längre vissa starkt doftande blommor, exempelvis hyacint. Liljekonvalj och mimosa är andra starkt doftande blommor, i viss mån även exempelvis nejlikor.

Pelargon, krysantemum och rosengeranium kan ge andningsbesvär, vilket kan tyckas märkligt eftersom rosengeranium också kallas dr Westerlunds hälsoblomma - det låter ju hälsosamt värre. Olika primulaarter, alltså fönstervivan med släktingar, kan också ge alltifrån eksem till astmasymptom.

 

Damma inte av fikusen

Benjaminfikusen kan ge allergiska reaktioner hos vissa människor. Allergenerna i växtsaften binds till det damm som fastnar på bladen.

- Dammet blir impregnerat med sav, och allergenet sprids sedan lätt ut i luften. Det är därför mer lämpligt att duscha eller torka av fikusens blad än att damma eller ruska av växten, säger Gunnar Johansson.

Den som får besvär av mikroorganismer och mögel i jorden kan prova att plantera om i frisk jord. Om detta inte hjälper kan leca-kulor med så kallad hydrokultur (vatten och näring) användas.

 

Växter renar luften

Alla krukväxter tillför syre och balanserar luftens fuktighet. Det är både blad och rötter som suger i sig de skadliga gaserna. Ju fler växter du har, desto större blir effekten!

Ett krav är dock att växternas blad dammas, duschas eller torkas av regelbundet - annars får bladen svårt att suga upp något alls.

 

Slukar gift

Farliga ämnen som formaldehyd, bensen, trikloretylen och radon kan finnas i inomhusluften, de kommer bland annat från moderna byggnadsmaterial och möbler. Ormbunkar och Areca-palm är bra på att suga upp flera av dessa ämnen. Formaldehyd, som avges av bland annat spånskiveplattor i till exempel bokhyllor, sugs effektivt upp av ampellilja och fredskalla. Bäst på att absorbera bensengaser är murgröna, men olika arter av dracena, svärmors tunga (bajonettlilja) och bergspalm är inte långt sämre.

Fredskalla, krysantemum och gerbera absorberar båda dessa skadliga gaser och slukar dessutom trikloretylen. Av "luftrenarna" har dracena, krysantemum och gerbera visat sig kunna vålla problem för vissa allergiker.

Obs! Vissa av luftrenarna, till exempel fredskalla och svärmors tunga, är giftiga och bör inte stå inom räckhåll för små barn.


Några av blomsorterna som står i texten tål jag inte då de luktar megastarkt... Som hyacint och syrén. Även liljekonvalj lite grann, liljor har jag för mig, m.fl. Folk utan allergier förstår inte alltid när man säger att det och det luktar alldeles för starkt och man mår dåligt av det!

2012-10-03 @ 11:16:00 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hand- och fotavtryck

En av doppresenterna som Alice fick i maj 2011 var sån vit lera som man gör hand- och fotavtryck på, samt en vikbar fotoram med 3st delar. När Alice var 5 månader, alltså i juli 2011 så gjorde vi avtryck av hennes ena hand och ena fot. Sen har det bara legat och jag glömt bort det... Så igår kom jag på att jag kanske ska sätta in avtrycken samt en bild i ramarna.
 
Så här fint blev det... ;)
 
2012-10-03 @ 10:09:20 Permalink * ALICE * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Läkaren

Alice har varit förkyld med hosta i över 1 månad... och jag i ett par veckor. Det blev bättre förra veckan så jag kände att vi inte behövde gå till läkaren. Men i slutet av förra veckan så började hon hosta som en tok igen och även jag lite mer.. Slem i massor, blä. :(
 
Så idag kl. 14 ska vill läkaren. Usch, jag har börjat få ont i magen & ha ångest då jag ju inte kan med att ta blodprov. :(
 
Får se hur det går, om läkaren kan komma fram till något ändå så vi får medicin då vi måste ha något virus eller någon bacill som är envis som en åsna och vägrar försvinna!
2012-10-03 @ 09:57:00 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag vill OCKSÅ ha...

Jag blir så avis på Alice superlånga ögonfransar... FUSK är vad jag kallar det!
 
2012-10-02 @ 22:23:33 Permalink * ALICE * Kommentarer (0) Trackbacks ()


RSS 2.0