Spana in Angelina Jolie som man

Häromdagen hade Angelina Jolies nya actionfilm "Salt" svensk galapremiär, och nu kan även den svenska publiken se skådespelerskan utklädd till man.

I filmen spelar Angelina CIA-agenten Evelyn Salt som blir anklagad för att vara rysk spion, och under flykten för att rentvå sitt namn byter skådespelerskan utseende många gånger.

I kortklippt frisyr och med officeruniform är Angelina långt ifrån sitt vanliga jag – spana in bilderna för att se den dramatiska förvandlingen!

  

2010-08-25 @ 10:43:57 Permalink * KÄNDISAR * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Inget vatten - Från Hjalmars spelhåla

Fick en rolig sketch skickad från lillebror nyss som jag är tvungen att lägga in här. Har ni humor så kolla in denna. ;0)

2010-08-23 @ 12:55:04 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Vecka 19

Kroppen:

Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Nu kan du känna livmoderns topp precis under naveln. Livmodern väger 320 g. Den innheåller din bebis plus 4 dl vätska.

Fostret:

Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

I vecka 19 är kroppslängden omkring 18 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 250-280 g.

Egna anteckningar:

Har börjat må massa, massa illa igen... Och har svårt att få i mig vissa maträtter. Är skitjobbigt, trodde det börjat bli bättre. =0(

Jag är på dag 127 av 280. (45,4%).

2010-08-23 @ 12:05:53 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ny design... =0)

Har äntligen fått min dator lagad och nu har jag äntligen tillgång till Photoshop igen, woho. =0D

Håller på med en ny design på min blogg som ni kan se...

Headern är jag nöjd med och jag har testat mig fram med lite olika bakgrunder.
Får se om jag har denna med karameller, den känns ganska kul. =0P

Vad tycker ni än så länge om den nya designen?

Gamla designen:

2010-08-21 @ 15:30:12 Permalink * FOTO, PHOTOSHOP & DESIGN * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Hilary Duff: "Så var mitt bröllop"

"Hilary Duff berättar om sitt drömbröllop med NHL-stjärnan Mike Comrie i en exklusiv intervju med OK! Magazine.

Det var i lördags som Hilary utbytte sina bröllopslöften med Mike, 29, under en romantisk ceremoni i solnedgången på San Ysidro Ranch i Montecito i Kalifornien. Och den 22-åriga skådespelerskan medger att det tog dagar av forskning för att komma på vad hon skulle säga där framme vid altaret.

— Vi skrev inte våra vigsellöften ord för ord. Jag gjorde research på nätet i tre dagar! Jag läste om andra som hade gift sig och plockade ut saker som jag gillade. Vi valde ut några dikter och en ringvälsignelse. Det känns verkligen som att det blev något alldeles eget.

Med mamma Susan vid sin sida skred skådespelerskan uppför altaret, som var kantat med levande ljus och rosenblad. Klänningen från designern Vera Wang hade hon ordnat långt i förväg. Och medan klänningen var ny, så krävde bröllopstraditionen att hon även hade med sig något gammalt, något lånat och något blått.

— Jag hade på mig blå underkläder och lånade alla smycken. Och det gamla var min gammelmormors kamé, som jag bar innanför klänningen. Själva klänningen var ny.

Samtidigt rapporterar New York Post att Hilary och Mike skrev på ett äktenskapförord före vigseln. Hilary har visserligen en framgångsrik karriär som sångerska och skådespelerska, men framförallt var det Mike i egenskap av arvinge till sin pappas möbel- och detaljhandelimperium som värderas till 500 miljoner dollar, som ville slå vakt om familjens rikedomar.

— Det var ett helt ömsesidigt beslut. De älskar varandra väldigt mycket och såg det som en teknikalitet, berättar en insider för tidningen."


2010-08-18 @ 23:23:46 Permalink * KÄNDISAR * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Ny frisyr - Ja tack!

I höst har jag tänkt klippa mig då jag inte har klippt mig sedan juni 2009... *harkel harkel*

Det är rätt slitet nu och alldeles för långt och stripigt. Det är fult att ha för långt om man inte har tjockt hår... Speciellt när man har långsmalt ansikte som jag.

Jag vill ha en snygg page, gärna uppklippt bak. Eventuellt att jag klipper lugg, får se. Är allt bra sugen på lugg igen. =0P

Denna klippning & längd var rätt schysst. Vad tycker ni?!Några fler schyssta klippingar:

  

2010-08-18 @ 17:42:24 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


GRATTIS Nellie 1 år - 18/8

Syrrans dotter har hunnit bli hela 1 år. Gud vad tiden går fort... Det känns som att hon nyss var bebis, haha. =0)

2010-08-18 @ 14:35:59 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Saknar Photoshop... :'(

Eftersom jag var "dum" och inte svarade på några kommentarer alls förra veckan så har jag väldigt många att svara på nu... Men det får väl gå, hehe. =0)

Har varit sugen sista tiden att göra en ny bloggdesign. Nu var det evigheter sen känns det som. Har ju varit utan dator i flera månader, så jag ska tjata lite på sambon att han fixar så jag kan använda hans andra dator... Vill kunna använda PHOTOSHOP nu... *saknar*

Har lite småideér till nya headern, så nu är jag minsann sugen på att leka i PS. =0P

Kom iaf hem idag strax efter 11:30 efter att ha varit borta sedan i fredags sen e.m. Åkte bil med pappa hem då han ändå skulle till en musikaffär som ligger typ 200-300 meter ifrån mig, hehe.

Har haft det bra när jag varit borta... Tror jag skriver mera imorgon om jag kommer ihåg, haha. =0D
2010-08-17 @ 18:56:45 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (2) Trackbacks ()


Vecka 18

Kroppen: Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Bebisen är nu ca: 17-18 cm och väger ca 140-180 g.

(Efter vecka 18 är det inte längre tillåtet att genomföra abort om det inte finns särskilda skäl för det. För att göra abort efter vecka 18 krävs Socialstyrelsens tillstånd.)

Egna anteckningar: Jag är på dag 121 av 280. (43,2%). Knappt 3 veckor till så har jag gått 50%.

2010-08-17 @ 16:34:32 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Fredagen den 13:e

Idag är det fredagen den 13:e. Hade inte tänkt på det alls förrän de sa det på Rix Morronzoo imorse, hehe.

Tell me, är ni SKROCKFULLA?!

2010-08-13 @ 09:21:13 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (6) Trackbacks ()


Frances Bean sade nej till Twilight

"Kurt Cobains dotter Frances Bean tackade nej till huvudrollerna i succéfilmerna "Twilight" och "Alice i Underlandet", enligt hennes mamma, rocksångerskan Courtney Love.

Till den brittiska tidningen You Magazine säger Love att det beror på att hennes 17-åriga dotter gör allt för att undvika kändisskapet.

- Frances är så vacker, men hon vill inte vara känd. Hon erbjöds rollen som Bella i "Twilight"-filmerna och Tim Burton ville att hon skulle spela i "Alice i Underlandet". Men hon vill gå i skolan, hon är väldigt duktig på att göra serieromaner, säger Courtney Love till tidningen."Frances Bean är väldigt lik sin far. Eller vad tycker ni?

2010-08-13 @ 09:18:50 Permalink * KÄNDISAR * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Jag är sååå GLAD just nu...

Nu har vi varit och gjort första Ultraljudet. Det bor EN liten bebis där inne. Den var busig och stod på huvudet samt sprattlade med benen då och då. =0P

Allt såg bra ut och hjärtat slog fint. Blev tillbakaflyttad några dagar, men jag hade ju bara räknat på ett ungefär. Så nytt BF är 23/1-2011.

Jag är fortfarande i vecka 17 med andra ord... Några dagar till, hehe.

Både jag och sambon tyckte det var så kul att äntligen få se bebisen. Sjukt mysigt... Jag är GLAD och SUPERLYCKLIG i massor just nu... =0D *ler*
 

2010-08-12 @ 18:31:05 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (5) Trackbacks ()


Nu börjar det bli nervöst... ;0)

NU börjar det bli nervöst i magen kan jag säga... =0P 
Imorgon blir det en tur till sjukhuset, förlossningsavdelningen och dags att göra vårat rutin-ultraljud. Tiden har gått fort från min inskrivning den 21/6.
Tyckte då att 7,5 vecka till RUL var såååå länge, men nu är vi snart där. Läskigt som sjutton, hehe. Men samtidigt VÄLDIGT spännande... =0D

GUD, jag lär väl börja gråta när vi väl är där, haha. Får se till att ha med näsdukar!
2010-08-11 @ 10:36:11 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (5) Trackbacks ()


Hemma igen =0)

Nu är jag äntligen hemma igen... Tog 16:35-tåget hem igår. Passade på att åka eftersom mina föräldrar ändå skulle till pappas företags revisor (eller vad hon är), och fick skjuts ner till station.

Har haft det bra under de dagar jag varit i stugan utanför Tillberga och hos föräldrarna i Västerås.

Har kunnat äta riktig mat vilket har varit oerhört skönt, ni anar inte... Så jag har mått bättre än på läääänge.

Var trevligt i lördags när vi firade mamma och syrran på e.m. och åt gott från en av ICA Ettan:s plankor med diverse kallt kött, frukt, grönsaker och annat på. =0)

Sen från 16:30 på lördagen så var jag med syster och hennes man hemma hos systers kompis där deras gemensamma 35-årsfest skulle äga rum senare på kvällen.
Min kompis Anneli var bjuden och kom dit. Det var helt okej där, vi var 4st lag och körde introtävling. Mitt lag vann ju såklart då jag (skryter lite...) säkert tog hälften av våra svar. ;0P *ler*
Syrrans man ville fuska lite och dra bort 8 poäng från vårat lag eftersom jag var nykter. Och nån tjej i hans lag sa att eftersom jag är gravid så var vi två (jag & bebis) och det var också fusk, haha. =0)
Vi fick kalla kycklingklubbor, fransk potatissallad och baguette där... Det var gott.

Min sambo var med i stugan hela fredagen och sedan fick han skjuts hem till Eskilstuna av bror min tidig lördag kväll...

Jag var med mina föräldrar i stugan ända till söndag tidig kväll. Vi spelade några partier krocket med deras grannar (två äldre bröder). Det var skoj som alltid, men jag kom sist... hehe.

I måndags e.m. så hjälpte jag pappa när han klippte häcken på framsidan. Jag fyllde en svart sopsäck och krattade och sopade på gatan för att få bort allt. Vi höll på drygt 1h och sedan när vi började plocka ihop så kom regnet. Snacka om bra planering, haha. =0D
Det åskade på utav bara sjutton innan... Sjukt mysigt. =0P

Har en del kommentarer att svara på också såg jag... Får ta det eftervart!

2010-08-11 @ 10:21:08 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (1) Trackbacks ()


GRATTIS SYRRAN PÅ 35-ÅRSDAGEN

GRATTIS ELIN på din 35-årsdag. Hoppas du får en trevlig dag. =0)

Och vi ses antagligen senare i V-ås. ;0)

2010-08-06 @ 09:55:49 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (7) Trackbacks ()


GRATTIS MAMMA PÅ 60-ÅRSDAGEN

Ett STORT GRATTIS säger jag till min MAMMA som fyller 60 år idag. Hipp hipp hurra. =0)

Min mamma och pappa är på Helsingforskryssning ons-fre och idag knallar de runt i Helsingfors. Hoppas de har en trevlig kryssning och mysig dag i Suomis huvudstad. =0)

Jag och sambon ska till V-ås imorgon för att fira mamma på lördag. Samt fira syrran som fyller 35 år imorgon. =0) Jag ska på hennes och hennes kompis gemensamma 35-årsfest på lördagkväll...

2010-08-05 @ 12:08:00 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (8) Trackbacks ()


Mary-Kate Olsen talar ut

Skådespelerskan Mary-Kate Olsen önskar ibland att hennes liv hade varit annorlunda. Redan som barn blev hon och tvillingsystern Ashley Olsen kända i och med den delade rollen som Michaelle i tv-serien ”Fullt hus” och sedan dess har de gjort en rad filmer ihop och har klädkollektionerna ”The Row”, ”Elizabeth and James” och ”Olsenboye”.

Men tiden i rampljuset har inte bara haft positiva effekter på hennes uppväxt.

— Jag brukar titta på gamla foton på mig och jag känner ingen anknytning till dem. Jag skulle aldrig önska någon annan att få samma uppväxt som jag…men samtidigt så skulle jag inte vilja ändra den heller, berättar Mary-Kate i nya numret av tidningen Marie Claire.

Den 24-åriga fashionistan har tampats med ätstörningar genom åren och på senare tid även vännen Heath Ledgers död 2008.

— Jag tror att det är viktigt att man får prata med någon när någonting är fel. Jag lärde mig vid tidig ålder att om man inte pratar om det så kan det driva en till vansinne, berättar Mary-Kate.

Som tur är har Olsen-tvillingarna alltid kunnat stötta varandra genom åren.

— Ash och jag stöttar varandra och ibland så behöver vi ge varandra en knuff. Det är verkligen bra att ha en andra halva och vi tittar alltid till varandra, säger M-K om sin tvillingsyster.  

Mary-Kate är närmast aktuell i filmen ”Beastly”  tillsammans med Vanessa Hudgens. Filmen går upp på biodukarna nästa år.

 

2010-08-05 @ 11:53:32 Permalink * KÄNDISAR * Kommentarer (1) Trackbacks ()


Vecka 17

Kroppen:

Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret:


Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.

Barnet rynkar pannan och kan använda andra ansiktsmuskler. Öronen har flyttat från halsen till huvudet. Han eller hon kan öppna och sluta händerna och kan undersöka sig själv och sin begränsade miljö med handen.

Bröstkorgen rör sig i perioder som vid andningsrörelser.

I vecka 17 är kroppslängden ca 15-16 cm (huvud/stjärt) & vikten ca 100-130 g.

Ultraljud:

Någon gång under vecka 16-18 har du säkert varit på ett rutinmässigt ultraljud.

Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom 3 veckor före och 2 veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt.

Du vet också om du har ett eller fler barn i magen - och man försöker också leta efter grövre missbildningar.


Egna anteckningar: Har gått ner drygt 7 kg. Rutin-ultraljud ska vi på den 12/8.
Vad sjukt, om bara 1 månad (i början av sept) så har jag gått halvvägs. =0)

2010-08-05 @ 11:21:31 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Oj... =0P

Oj, jag hade nästan 50 unika besökare igår... För många är det ingenting, men för mig är det mycket.

Coolt. =0D

2010-08-05 @ 11:16:42 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (0) Trackbacks ()


Någon mer som älskar Unni Lindell?

Är det någon mer än jag som ÄLSKAR den norska författaren Unni Lindell och hennes kriminalromaner om Cato Isaksen?

Och någon som sett filmerna som gått på onsdagar och torsdagar på kanal9 sista typ 5 veckorna?!

Jag har första två böckerna som film, så dem har jag ju redan sett. Extrakul då att se de nyare böckerna som film. =0P

Även fast böckerna alltid är bättre...

Det finns ingen författare som jag älskar lika mycket som henne. Jag läste hennes andra bok medans jag bodde i Norge. Fick boken av mamman i au-pairfamiljen då mamman jobbade på en bokklubb och den boken precis hade släppts. Den var ju på norska, men det var inga problem.

Sedan var jag fast och har nästan alla böcker, utom den sista som kom ut nu i år... Den ska jag köpa när jag har råd. =0P

Kriminalromaner is the shit säger jag! ;0)


Den bok som kommer som film ikväll är riktigt, riktigt bra. Se den säger jag... Hoppas bara de gjort den så bra som de kunnat. =0)
2010-08-04 @ 20:10:57 Permalink * MAMMANS VARDAG * Kommentarer (4) Trackbacks ()


Bara 1v kvar nu... =0D

Åh vad sjukt... Imorgon är det bara 1 vecka kvar tills vi äntligen ska få se bebis för första gången. Nu känns det knappt verkligt, haha.

Men med tanke på hur jag mår och att magen växer sakta men säkert så märker jag att det händer grejjer och att det finns något i magen. =0P

Bara 5,5 månad kvar... Tiden går rätt fort ändå, trots att den går för sakta, hehe. =0)


Har gått ner lite igen också... Ingen fara på taket!
2010-08-04 @ 12:34:06 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (17) Trackbacks ()


Åksjuketabletter

Ska nog skriva ett inlägg eftersom många frågar om det...


Japp, jag äter åksjuketabletter och har det gjort nu i 2 månader drygt. Jag äter Lergigan Comp som är utskrivet av läkare. Det hjälper föga tycker jag, men BM sa att jag ska äta dem ändå, att de hjälper lite.

Så jag kämpar väl på...


Samt att jag använder SEA-band, men de hjälper inte mycket de heller...

Och så har jag provat det mesta man kan mot illamående.


Nu slipper alla fråga om det. ;0)

2010-08-02 @ 11:30:50 Permalink * GRAVIDITETEN * Kommentarer (6) Trackbacks ()


Känner du igen vilken kändis?

Känner du igen vilken kändis detta är?Tjejen till höger på sista bilden

Jag tycker hon var snygg i mörkt hår!

2010-08-01 @ 18:00:00 Permalink * KÄNDISAR * Kommentarer (3) Trackbacks ()


RSS 2.0